USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Верховна Рада хоче номінувати Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру

5 Вересня 2018 07:40
У Верховній Раді 4 вересня зареєстровано проект постанови про заяву до норвезького Нобелівського комітету про висунення кандидатури українського кінорежисера, політв’язня в Російській Федерації Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Авторами документа є вісім народних депутатів від фракції "Блок Петра Порошенка" та ще двоє з "Народного фронту", повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Верховної Ради.

Тексту проекту постанови на сайті поки що немає, проте зазначено, що його передано на розгляд керівництву.

Як повідомлялося, 28 серпня екс-президент Польщі, колишній лідер "Солідарності" Лєх Валенса подав кандидатуру Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців - політв'язнів Кремля.

22 червня мати політв'язня Людмила Сенцова направила на ім'я президент РФ прохання про помилування свого сина. З Кремля надійшла відповідь, що Сенцов повинен сам подати відповідне клопотання.

Однак режисер категорично відмовляється писати будь-які прохання.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Загалом в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Отак..... Показати IP 5 Вересня 2018 08:20
Ще в Надійки звання Героя забрати не встигли.....
Ксю Показати IP 5 Вересня 2018 09:38
Вже за Савченко Боролись заочно..визволяли, руки цілували всім..плакали відпустіть..зробили Героя, а зараз ЩО в**ались? ОТ правильно вона сказала! А тут ще одного Героя знайшли! А що ж він зробив такого визначного кіно якесь зняв про яке ніхто ніколи не чув ? чому про інших не говорять вязнів? Голодує? щей дні рахуєте! Якби він стільки голодував то б помер давно! Ще з одного героя робите ? І через рік цього самі в тюрму посадите? бо буде правду про владу нашу продажну говорити!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus