USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Влада обіцяла зарплати по чотири тисячі доларів й зниження податків і знову надурила людей», – Ігор Палиця

14 Липня 2020 11:37
Українці не довіряють Верховній Раді, тому що більшість законопроєктів, які розглядав парламент і які викликали негатив у суспільстві, були «спущені» з Офісу Президента. Все, що відбувається в українському парламенті, не народжується там через монобільшість, яка спершу навіть не хотіла зважати на позицію інших фракцій. Президент має усвідомити, що він представляє не партію «Слуга народу», а народ, який його обрав, і дослухатися не тільки до представників своєї партії, а й до інших парламентарів.

На цьому у ток-шоу «Свобода слова» на телеканалі «ICTV» 13 липня наголосив лідер партії «За майбутнє», народний депутат від Луцька Ігор Палиця.

«Мені смішно чути, як виступаючі з цієї трибуни переживають, як же ж так надурити інвесторів. Ми ж їм обіцяли, вони вклали, а тепер ми маємо змінити правила гри. Обіцяли, що будуть зарплати в нас європейські, що правила будуть європейські, що податки понизяться – і надурили людей. Сьогоднішня влада обіцяла рік тому зарплати по чотири тисячі доларів, зниження податків, лібералізацію всього і знову надурили людей. Тобто народ України дурити можна, а перед інвесторами трошки незручно», – розпочав свій виступ політик.

На переконання парламентаря, тарифи слід понизити. Відповідну правку готує депутатська група «Партія «За майбутнє» до другого читання на профільному комітеті.

«Ми пропонуємо понизити тарифи на «сонце» на 50%, а не на 15%, як запропоновано і прийнято в першому читанні, а на «вітер» – не на 7%, а на 40%. Хай інвестори сильно не переживають. Якщо вони не погодяться грати за новими правилами гри, я пропоную на цей випадок закласти державні гарантії, або запланувати гроші для викупу цього бізнесу у власність держави», – зауважив нардеп.

«Якщо сьогодні він дає окупність три роки, то стане давати сім років. А це 13-14% річних на вкладені гроші, – пояснює він. – Сьогодні Нацбанк дає рефінансування приватним і державним банкам під 6% річних. Якщо Нацбанк дасть рефінансування не банкам, а викупить – можливо, через банки, через якусь іншу процедуру – цей бізнес у тих інвесторів, яких не влаштують європейські ціни на території України, він буде заробляти 13% річних. Рівно удвічі більше, ніж сьогодні він роздає рефінанси направо і наліво іншим банкам».

«Зелені тарифи – знизити у два рази. Кому не подобається – гуляйте. Вкладайте у себе в країнах… Для держави це бізнес. Треба терміново ставити такі ціни, як в Європі. Нам же ж кажуть: треба йти в Європу. То давайте будемо в Європі. І якщо комусь не подобається – ми викупимо цей бізнес», – додав політик.
Окрім того, Ігор Палиця наголосив, що необхідно терміново виділити 7-8 мільярдів гривень для державних гарантій обласним і місцевим радам, аби вони могли ефективно протидіяти епідемії коронавірусу та підготуватися до прогнозованого спалаху восени. Влада на місцях зможе взяти кредити під ці гарантії у державних банках та забезпечити лікарні й громадян усім необхідним.

Такий же механізм надання гарантій треба передбачити і для будівництва сміттєпереробних заводів. І робити це слід негайно, інакше через рік-два, переконаний нардеп, Україну чекає катастрофа зі сміттям.

«І якщо вони щось вкрадуть, то нехай правоохоронні органи контролюють і садять їх до в’язниці», – підсумував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus