USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни у Раді Європи - про Україну: як захищатися журналістам

19 Березня 2014 15:04
Делегація Національної спілки журналістів України на чолі з головою Олегом Наливайком з 11 по 16 березня перебувала в Страсбурзі на запрошення Ради Європи.

У її складі були голови Волинської, Рівненської, Львівської, Київської, Дніпропетровської і Кримської регіональних журналістських організацій.

Делегація зустрілась з офіційним речником Ради Європи Деніелем Хьолтгеном, секретарем Венеціанської комісії Томасом Маркетом, депутатом Європарламенту Павлом Заневські, ознайомилась із роботою департаментів та комітетів Ради Європи, Європейського суду з прав людини, Венеціанської комісії.

Деніел Хьолтген, зокрема, відзначив, що «Рада Європи готова захищати суверенітет і територіальну цілісність України, права мовних меншин та свободу слова. Вона буде уважно спостерігати за ходом президентських виборів».

Візит редакторів регіональних видань та спілчанського активу відбувався уже вчетверте.

Українська делегація звернулась до Ради Європи з проханням запропонувати новій владі чіткий меседж необхідності прийняття законів «Про Суспільне телебачення і радіомовлення» та «Про реформування державних та комунальних друкованих засобів масової інформації».
«Сторони домовилися про надання експертної та методичної підтримки в ході запровадження цих та інших медійних законопроектів»,- повідомляє Інформаційному агентству Волинські новини очільник волинських журналістів Михайло Савчак.

15-16 квітня Рада Європи проведе в Києві семінар з питань безпеки для журналістів, під час якого планується розглянути питання фізичної та юридичної безпеки, захисту інформаційних технологій та провести дискусію із суддями та правоохоронцями стосовно того, як розслідуються справи проти журналістів. Заплановані також відкриті дебати, на яких планується обговорити принципи професійної етики в умовах політичного протистояння та майбутніх президентських виборів.

Під час візиту відбулись консультації щодо роботи Місії міжнародної журналістської солідарності, яка перебувала в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 19 Березня 2014 15:38
Журналістам треба не тільки події висвітлювати, а й як громадські активісти згуртовуватися й когортою вирішувати проблеми міста, області, України. Молодці, що поїхали в Європу
цікаво Показати IP 19 Березня 2014 16:19
Хто міг включити в делегацію злодія і махінатора, і не журналіста, який закулісним рішенням з вузьким колом таких же махінаторів продав землю під будинок відпочинку журналістів, а сьогодні підторговує кімнатами з цього будиночка для цих же махінаторів? Людина, яка знищила журналістську організацію області, веде мову про якісь "медійні законопроекти". Де він, я йому плюну в його г*дку м*рдяку!
для тріпла до цікаво Показати IP 19 Березня 2014 17:04
То Ви, вельмишановний пане, якщо знали факти про злодійство чи корупціонерство чому не повідомили в прокуратуру??? а що Ви зробили для журналістики!? Це солідні люди, які в суспільстві мають повагу, зокрема, серед колег. Ти не цікаво- а гівнокоментатор, якому лише на когось погане наговорити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus