USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинська прокуратура не дозволить місцевим радам «гратися» в політику

27 Грудня 2013 17:22
Прокуратура оскаржила 24 рішення органів місцевого самоврядування з питань політичної ситуації в Україні. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Органи прокуратури області до Волинського окружного адміністративного суду подали 24 адміністративних позови щодо визнання протиправними та скасування рішень органів місцевого самоврядування з питань політичної ситуації в Україні, оскільки такі рішення прийнято всупереч вимог статті 19 Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Зокрема, органи місцевого самоврядування не наділені повноваженнями надавати оцінку та здійснювати контроль за діяльністю центральних органів влади й визначати напрямки реалізації зовнішньої політики держави.

Наразі 2 позови вже задоволені, ще 22 перебувають на розгляді в суді.

До слова, вчора Волинський окружний адміністративний суд заборонив Ківерцівській міській раді висловлювати недовіру президенту Віктору Януковичу, вимагати відставки уряду та позачергових виборів до парламенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Волинянин Показати IP 27 Грудня 2013 18:53
Маразм крєпчаєт.Хто може заборонити органу самоврядування від імені громади давати оцінку дебільним рішенням т.зв.центральних органів вдади? До оечі -згідно європейських стандартів прокуратуру давно слід позбавити таких дебільних наглядових функцій,як артефакту сталінсько=беріївських часів.Ну опроткстує вона,і що?Покаже снбе "вірною служанкою" кого?
lutchanka Показати IP 27 Грудня 2013 19:22
Ну поооооооооооооовний МАРАЗМ!!! А недовіру суддям - хабарникам, здирникам, які судять в залежності від того, під кого вони лягли - можна висловлювати?
Леся Показати IP 27 Грудня 2013 22:29
Ну чого дивуватись прокуратурі. То її робота. Як можна заборонити котові їсти мишей. Можна лише замінити кота на якусь більш адекватну тваринку....
Цить Показати IP 28 Грудня 2013 12:22
Чого розговорились! Струнко! Прокуратура - бойовий загін ПР! А прокурори її слуги!!!
Народ Показати IP 28 Грудня 2013 19:48
Чуємо! Бачимо! Не пробачимо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus