USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що дасть курс на Європу волинській молоді. ФОТО*

22 Листопада 2013 08:30
Резолюцію про важливість курсу на інтеграцію з Європейським Союзом підписали учасники круглого столу, який організувало Молодіжне крило Волинської обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка».

Круглий стіл «Україна в ЄС – переваги для молоді» відбувся 21 листопада у Луцьку.

Організатори заходу прагнуть залучити молодь до обговорення нагальних питань процесу євроінтеграції в Україні та їх ролі у цьому процесі. У заході взяли участь Координатор Молодіжного крила Волинської обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Віталій Поліщук, координатор Молодіжного крила Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» у Луцьку Олександра Містюк та представники громадських організацій.



Як зазначив Віталій Поліщук, зараз проблемою суспільства є низька активність громадян, особливо, молодих людей стосовно процесів, які відбуваються у політичній сфері. Унаслідок цього виникає наступна проблема – радикальні рішення стосовно того, куди потрібно рухатися державі, приймають без урахування думки молоді. На думку молодих УДАРівців, це неприпустимо, адже саме молодь повинна формувати вектор розвитку держави. Саме молоді жити в країні у найближчі десятиліття, і від того, яким буде курс України, залежатиме якість життя, освіти та усіх складових суспільного розвитку. Для цього усім учасникам пропонували висловити свою думку про переваги цілеспрямованого руху до Європейського Союзу та підписання Угоди про Асоціацію України та ЄС.

Депутат Луцької міської ради Микола Яручик зазначив, що основним пріоритетом підписання Угоди є посилення економіки та прозорості бізнесу. Це - завдання зробити систему тендерних закупівель прозорішою та більш відкритою для людей. Займаючись бізнесом протягом 11 років та беручи участь у тендерах, він побачив, що вони не завжди відбувалися прозоро, особливо, коли йшлося про значні суми.

Громадський діяч Захар Ткачук розповів, що у Польщі гарантується перше робоче місце для випускників вишів, і ця гарантія Євросоюзу є принциповою для українських студентів. Також важливим є доступність кредитування житла для молодих сімей.

Голова Волинської обласної громадської організації «Християнський рух за життя» Антоніна Євтодюк натомість наголосила на тому, що українцям важливо зберегти свою національну ідентичність та христоцентризм, адже Європа нині неординарна у своїй духовній складовій.

Наприкінці заходу підписали спільну резолюцію. Документ висловить позицію чіткого руху до співпраці з Європейським Союзом. На думку учасників круглого столу, політичний курс, який наблизить Україну до членства в Європейському Союзі, є правильним та таким, що відкриває великі перспективи для незалежної держави. Найголовнішою з них є побудова сучасного демократичного суспільства людей із рівними правами та можливостями, на засадах християнської системи цінностей.



Подібні круглі столи молоді УДАРівці організовують в усіх регіонах України, а ухвалені резолюції невдовзі передадуть представникам органів державної влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus