USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські депутати засудили спробу державного перевороту

25 Січня 2014 16:15
Звернення щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та Волинській області ухвалила під час свого засідання Волинська обласна Народна Рада.

Текст звернення зачитала депутат Валентина Блінова.

«29 листопада 2013 року Президент України Віктор Янукович, проігнорувавши думку переважної більшості населення України та волю волинської громади, провалив підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, зрадивши національні інтереси українського народу. Це призвело до масових мирних протестів української громади проти таких дій влади. Уночі, 30 листопада 2013 року, співробітники спецпідрозділу «Беркут» по-звірячому розігнали мирний мітинг на Майдані Незалежності у Києві, до крові побивши дітей, жінок, студентів. Існуючий режим підняв руку на український народ і заради збереження влади пішов на кровопролиття. Застосування сили владних структур проти мирного населення продовжилося і в подальшому. Влада демонструє, що не хоче, або неспроможна чути власний народ, грубо нівелюючи його конституційне право бути єдиним джерелом влади в Україні і здійснювати її безпосередньо через органи державної влади та органи місцевого самоврядування (стаття 5 конституції України). 16 січня 2014 року підконтрольна Партії регіонів більшість у Верховній Раді вдалася до скандальних голосувань, у результаті яких в нелегітимний спосіб шляхом підняття рук були ухвалені закони, які свідчать про продовження тотального наступу на основоположні права та свободи громадян і фактично встановлюють в Україні диктатуру», - йдеться у зверненні.

Депутати розцінюють окремі дії «Беркуту» як ганебне катування мирних громадян, яке шокувало світову громадськість своєю жорстокістю та цинізмом.

Депутати Волинської обласної Народної Ради категорично засудили спроби кривавого розгону учасників Євромайдану, застосування сили проти мирних демонстрантів, вбивства і каліцтва людей, які вийшли на майдани захищати честь, гідність та право на європейське майбутнє. Обранці громади висловили обурення діями влади,яка «перейшла всі допустимі межі».

Автори звернення вимагають відставку Президента Віктора Януковича, на якому «лежить персональна відповідальність за криваве протистояння», міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, уряду прем’єр-міністра Миколи Азарова, якому висловили недовіру, голови Верховної Ради Володимира Рибака. Також вимагають припинити переслідування євромайданівців, закрити кримінальні провадження проти активістів, відмінити диктаторські закони, ухвалені 16-го січня.

Вимагають недопущення неправомірних дій стосовно учасників мирних акцій протесту в Україні та на Волині зі сторони представників органів державної влади, працівників МВС та інших силових структур.

Своєю чергою, волинян закликали до безстрокової мирної акції громадянського спротиву, допоки зазначені вимоги не будуть виконані.

Звернення депутати підтримали одноголосно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
123 Показати IP 25 Січня 2014 16:23
Беркут прошу як в ріднього батька:“Допоможи нам“
зря до 123 Показати IP 25 Січня 2014 18:53
тролі паритесь.мордва
евромайдан до 123 Показати IP 25 Січня 2014 18:56
Слухай!Ти рагіоновський вилупок! Ми тебе знайдемо разом з твоім беркутом! Тобі паскудного язика вирвемо,а от твого беркута, коли ми його ошпаримо лишиться дупа куряча! Вали в Донецьк чи в Харків ,бери вазелін,зашморга і мило...приемноі тобі подорожі!!!!!!!
стороння до евромайдан Показати IP 25 Січня 2014 19:22
НУ І ЧИМ ТИ НЕ ЕКСТРЕМІСТ? ДАВАЙ ПИШИ ЩЕ ЩОСЬ, ПОКАЖИ СВОЮ СПРАВЖНЮ СУТЬ, А КРАЩЕ НАПИШИ СВОЄ ІМЯ, ФОТОГРАФІЮ І ОПУБЛІКУЙ СВОЇ СЛОВА В ГАЗЕТАХ. Та Бог тобі суддя...
евромайдан до стороння Показати IP 25 Січня 2014 22:08
Ми то свою суть ще покажемо,а чому ти не ідеш на Майдан з рагіоновськими флагами...??? Ну воно ж і зрозуміло,ти ж свою позицію тільки в інеті можеш озвучити,бо ж як каже ваш самий головний пахан "очко то не железное"...
стороння до евромайдан Показати IP 25 Січня 2014 22:53
ну і при чому тут регіони? хто проти того щоб язика комусь відірвати той з регіонів? Так чи ні? Чи ти просто вискочка, яка не шукає компромісу, а аби воювати? так чи ні? Ти хочеш не миру в своїй країні, а вічних переслідувань владою і опозицією один одного використовуючи народ? так чи ні? Хочеш говорити про велику політику, то дай відповідь спочатку хоча б на такі прості питання.
Віт до стороння Показати IP 26 Січня 2014 00:39
На які питання? З думками зберись, сформулюй чітко сама для себе, дивись і відповідь знайдеться. А то відро воли вилила......ти не хочеш миру, чи ти не хочеш бути здоровим, чи потрібна пенсіонерам велика пенсія і т.п. На такі і подібні запитання відповім .....краще бути здоровим і багатим ніж бідним і хворим. За те і боремось
хіхі до Віт Показати IP 26 Січня 2014 10:21
Видно що з психушки втік(ла)... то іди на майдан і розбий комусь морду, а не оббризгуєш слюною монітор)))))))
Ужгород Показати IP 25 Січня 2014 17:05
В Ужгороді на даний час проходить демонстрація проти майдаунів. Закарпатці погрожують перекрити постачання газу в Європу, якщо та не перестане цинічно втручатися у внутрішні справи України і розпалювати у нас громадянську війну. Лучани ідіть до польського посольства вимагати не втручатися в наші внутрішні проблеми.
Colonel до Ужгород Показати IP 26 Січня 2014 00:25
В Ужгороді на даний час проходить демонстрація проти ПР, які закидають на сайти дезу. Ужгород готується до штурму адміністрації.
Віт до Ужгород Показати IP 26 Січня 2014 00:32
"Лучани ідіть до польського посольства вимагати не втручатися в наші внутрішні проблеми". А также Киса Ужгородский пишите в "Спортлото" и Лигу защиты животных
дідо Показати IP 25 Січня 2014 17:19
Начальника облміліції сьогодні викликали в СБУ, попередили,щоб ненаробив біди.
бабо до дідо Показати IP 25 Січня 2014 21:02
Брехуняка ти!!! Ці керівники завжди разом, навіщо когось і кудись викликати?:) Ти вже взагалі... змерз хлопче!:)))
anton Показати IP 25 Січня 2014 17:21
Пані Валентино Ви наче розумна жінка, журналіст... створили самозвану народну раду щось вимагаєте, ігноруючи закони України... а знаєте є люди яких невлаштовує не тільки янукович та компанія а і Ви та ваші побратими ... посто кажучи ви нас ДІСТАЛИ та знаєте раніше ми як і Ви мирно протестували проти Вас та влади сподівались перемогти розумом а не силою... та зараз ви нам показуєте інший приклад пані Валентино приклад , боротьби запальними сумішами, каміням та палками, залякуваням опонентів та ігноруваням думки інших громадянин.... тому чекайте пані Валентино, що вашому прикладу будуть слідувати і інші громадяни які як і Ви будуть ходити і по хатам і чинити різні дії... а у вас 2є хороших дітей!
дідо до anton Показати IP 25 Січня 2014 17:35
не погрожуй
+1 до дідо Показати IP 25 Січня 2014 21:47
+1. Тверезо, логічно і розумно. Тим більше, пані Валентино, Ви і Ваші партайгеноссе не є ТА БІЛЬШІСТЬ, про яку Ви читали (писали?).
маша до дідо Показати IP 25 Січня 2014 22:43
Ні він не погрожує :) він розповідає про один з сценаріїв МИРНОГО ПРОТЕСТУ :)))))) Прийдуть вставлять їй в д*** прапор, заспівають гімн, гукнуть слава героям смерть ворогам ! Чим не мирний протест :)))) І теж матимуть виправдення адже їх довела опозиція...
Лучанка Показати IP 25 Січня 2014 17:52
Приходьте в неділю на Театральний майдан не дайте майдаунам громити місто. Рятуйте Луцьк, нам його потім відбудовувати.
нормальний Показати IP 25 Січня 2014 17:58
самозваньців до суду і за грати і так буде,люди терплячі,але якщо вони вибухнуть то майдаунам не поздоровіться,я проти Януковичя його потрібно переобирати,але ціх ба,ндитів треба саджати не за трибуну а в автозакі,вони знають,що це іх чекає і ще більше бунтують вже від страху,якщо перекрити фінансування майданів ,там залишаться лише екстремісти,якім вже всеодно,бо тюрма,та частина одурманених людей в яких ще лишилися мізкі піде,вже всім зрозуміло,що влада,якщо бунти не вляжуться самі застосує силу,а це вже юуде жах для всіх і ті двоє загиблих,здадуться маленькими пустощами,люди зупиніться бо буде дійсно пізно.
Кримчанін Показати IP 25 Січня 2014 18:33
Відбувся "прямий эфір" з нардепом В. Колісніченком.До речи, програма «Открытая политика» (http://tv.crimea.ua/index.php/peredachi/ekonomika-i-obshchestvo/tok-shou-otkrytaya-politika/145-video39/3057-23-yanvarya.html) з громадськими, в т.ч кримськотатарськими політиками, викликала доволі позитивний резонаннс. Зауважу, кримськи татари вже неоднарозово підтримували Януковича щодо врегулювання ситуації в країні. Зокрема присутній в студії Енвер Абдураїмов( депутат Верховної ради АРК, голова деп.комісії з міжнаціональних відносин) озвучив звернення Кримсько татарської громади до Президента та Уряду України «ЗАЩИТИТЕ НАШЕ ПРАВО НА МИРНУЮ ЖИЗНЬ!» (http://sebat.org.ua/?p=1116). Крім того учасники передачи закликали всіх громадських діячив південного сходу України обєднатися в єдиний «Народний фронт» для протистояння екстремізму. В свою чергу В.Колісниченко заявив, що цю інніціативу підтримує чимало депутатів ВР Укрїни і більшисть депкорпусу пд-сх місцевих рад.
Лучанин Показати IP 25 Січня 2014 20:20
Так звана народна рада це не обласна рада, обрана волинянами, це кучка самозванців, руйнівників цілісності, соборності України. Така сама кучка депутатів у східних областях прийме рішення навпаки.
я Показати IP 25 Січня 2014 20:33
Хто месії та спасителі світу та України? Блінова,Гузь, Мельник.?... Не можу зрозуміти: чим існуюча банда краща прийдешньої і навпаки? Не бачу альтернативи.
я Показати IP 25 Січня 2014 20:33
Хто месії та спасителі світу та України? Блінова,Гузь, Мельник.?... Не можу зрозуміти: чим існуюча банда краща прийдешньої і навпаки? Не бачу альтернативи.
до евромайдан до 123 Показати IP 25 Січня 2014 20:53
Це ти, майДАУН бери лопату і рий глибоку яму, щоб було куди майДАУНСЬКИЙ мусор скидати. А "беркутята" ще себе покажуть і наведуть лад!!! Або готуй вазелін і - в Голландію, нехай тебе там поімєют...
евромайдан до до евромайдан до 123 Показати IP 25 Січня 2014 22:44
Лопата для тебе вже стоіть,трохи зачекай! За тобою теж прийдемо! От тоді пий пігулки для сміливості,побачимо як ти будеш скиглити!!!
хіхі до евромайдан Показати IP 26 Січня 2014 10:24
ну ти точно екстреміст)))))
Віктор Показати IP 25 Січня 2014 21:06
А що вчора опозиція робила біля ОДА, "мирний" протест з загрозою кровопролиття?! Що це було - НЛО???
Кримчанін Показати IP 25 Січня 2014 22:22
Сьогодні 25.01.2014 року під час сесії Верховної Ради Автономної Республіки Крим були вручені нагороди бійцям "Беркуту". Зал зустрів спецпризначеньців аплодуючи стоя.
українець Показати IP 26 Січня 2014 15:00
Кримчанину .....Крим окупований руськими, тому й таке витворяють. Корінний народ відсторонено від управління Автономією. Хочуть "кримчане в Рассию" - нехай йдуть , але не треба забувати про : прісну воду, енлектроенергію, газ і т.д. За це все прийдеться платити, а чим? Гроші на засраних курортах не заробиш. Та не треба забувати - Росії, покищо, потрібен Сєвастополь як база, поки не побудували в себе в Новоросійську, а не проблеми Криму. Так що в перспективні Криму прийдеться комусь здавати в аренду цю застарівшу базу, а можливо богатий Крим утворить свій власний флот для контролю чорноморського побережжя, а?????
БОГДАН Показати IP 26 Січня 2014 16:51
Бачу деякі =революційні =майданівці за критику в їх адресу готові своїм опонентам язики виривати.Це називається приїхали.Будемо чекати самосудів та погромів,хоча вони не спасуть =Свободу= та радикалів від політичного банкрутства та поразки .На даний час ситуація складна.В Західній Україні триває заколот,хаос вийшов за територію Майдану і починає охоплювати всю Україну ,процес деградації охопив українську державу.Ви цього добивались пані Блінова зі своїми партійними відморозками?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus