USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вибори президента: чи продавали волиняни свої голоси

26 Травня 2014 17:15
Готовність продати голос напередодні позачергових виборів Президента України висловлювали мешканці декількох районів Волині.

Про це повідомили під час прес-конференції Громадянської мережі ОПОРА «Вибори Президента України: підсумки спостереження ОПОРИ», що відбулася 26 травня у Луцьку.

Як розповіла представник ГМ ОПОРА Марія Доманська, виявилося, що волиняни готові продавати голос. Так, під час Всеукраїнської громадської інформаційної акції «Прийди на вибори! Захисти державу» у Камінь-Каширському, Маневицькому та Любешівському районах люди зізнавалися, що були готові продати свій голос за 200-500 гривень. Дехто жартував, а дехто серйозно запитував активістів, де купують голоси. На ринку у Камені-Каширському дехто з підприємців зізнавався, що продавав голос під час минулих парламентських виборів.

На думку представників ОПОРИ, майже повна відсутність зафіксованих фактів продажу голосів під час президентських виборів, на жаль, пов’язана не із підвищенням свідомості виборців, а з тим, що під час цих виборів таку технологію не застосовували. Подібну технологію частіше використовують під час місцевих виборів та виборів у мажоритарних округах, коли волевиявлення навіть сотні громадян впливає на те, хто буде переможцем. Під час виборів президента така кількість людей значення не відіграватиме, тому в рамках України підкуп виборців не використовували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Цукерка Показати IP 26 Травня 2014 17:26
Це ж треба так статися-не дати жодному виборцю і цукерки а стати президентом. Це- чесність, непідкупність єлекторату.
Цукерка до Цукерка Показати IP 26 Травня 2014 17:28
і обранця
Дончанин до Цукерка Показати IP 26 Травня 2014 18:56
"Це ж треба так статися-не дати жодному виборцю і цукерки а стати президентом" - для этого и раздавались печенюшки на майдане.
Семен Показати IP 26 Травня 2014 19:54
Цукерки-це складно і помітно, а от у виборчих комісіях? Якщо якась партія чи кандидат не має своїх представників у виборчій комісії, але сумнівається в результатах, можна організувати під час виборів на одній дільниці чи на групі дільниць свій екзит-пол. Інакше як взнаєш?
журналіст Показати IP 26 Травня 2014 20:58
Опора не знає що вже вигадати. Жалюгідні самі - жалюгідна аналітика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus