USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як в Україні реалізовуватимуть закон про люстрацію

13 Жовтня 2014 21:37
Про перевірку кожного чиновника можна буде дізнатися із веб-сайту Міністерства юстиції, а до Громадської ради люстрації запрошують долучатися журналістів.

Про це йшлося під час прес-конференції представників Об’єднання «Самопоміч» 13 жовтня у Луцьку.

Як розповів голова Громадського Люстраційного комітету Єгор Соболєв, виконання люстраційного закону буде значно складнішим та займатиме значно більше часу, ніж боротьба за його прийняття.

З його слів, за голосуванням Верховної Ради, підписанням закону Президентом та затягуванням часу із оприлюдненням документу, можна побачити, що держава страшенно не хоче допустити виконання цього закону. Закон, мовляв, побудований таким чином, що про кожну перевірку оголошуватимуть на веб-сайті Міністерства юстиції.
Таким чином, у найближчі роки, саме на сайті цього міністерства публікуватимуть найцікавішу інформацію (повідомлення про початок перевірки кожного держслужбовця, її результати та реєстр люстрованих осіб).

Оприлюднюватимуть декларації про доходи чиновників і до її перевірки закликають долучатися громаду. Якщо посадовець забуде щось вказати у декларації, це матиме результатом його люстрацію на 10 років. Окрім того, чиновники муситимуть пояснювати, звідки у них взялося те чи інше майно. Єгор Соболєв закликав лучан не сподіватися на Президента чи Прем’єр-міністра, а самотужки включатися у громадський контроль за очищенням влади.



У Києві формуватимуть Громадську раду люстрації, до якої, на думку Єгора Сболєва, повинні увійти насамперед журналісти-розслідувальники з національним іменем, як борці з корупцією. Вони призначатимуть представників на місцях. Пропонують, щоб усі, хто входитиме у громадський наглядовий орган, проходив люстрацію.

Люстрація, зі слів Єгора Соболєва, спрямована на очищення влади від посадовців-клептократів (тих, хто займається зароблянням грошей, використовуючи свої повноваження). Після очищення важливо, щоб влада знову не забруднилася, тому антикорупційне законодавство та його виконання є логічним продовженням люстрації. Так, важливим він назвав прийняття закону про відкриття реєстрів власності. Така прозорість, мовляв, є найдієвішим антикорупційним заходом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Феміда Показати IP 13 Жовтня 2014 21:48
По-моєму у нас система настільки до кісток прогнила, що її вже ніяка люстрація не спасе...
Анонім до Феміда Показати IP 14 Жовтня 2014 10:30
Закон про так звану люстрацію - суцільне окозамилювання. Хтось його читав ? Одним із пунктів там прописано про колишніх комсомольців та працівників усілякиих ...комів. Як тоді бути із Яценюком, Турчиновим, Романюком, Гунчиком ? А про тих, що займали місця у владі Януковича ? Спеціально під Порошенка писали, який на посаді у кабміні Азарова був близько 8 місяців, а у законі - протягом року. А що 8 місяців - не термін ? А скільки керівників меншої ланки ? Туфта це все і люстрація тут нідочого. Є кримінальний кодекс і якщо чиновник корупціонер, для цього є відповідна стаття. Доказуйте, виганяйте, садіть. От і вся люстрація. Вже одні граблі у 2004 році пройшли, видно мало, треба пройти ще одні.
чесний! Показати IP 13 Жовтня 2014 21:53
А чому ж ВН мовчить, що Соболев разом з Лапіним (якого він підтримав) в центрі з людьми говорили. І.М. там особисто за спинами редакторів стоїть?
Це Показати IP 13 Жовтня 2014 22:58
не люстратори,а "невинні" хапуги-рвачі,які вирішили на темі про люстрацію провести агітацію,щоб народ звернув ВЕЛИКУ увагу на маловідому (заснована тільки в червні жидами Сюмар і Соболєвим) партію Воля і ще наш місцевий жид Яковлєв представив Самопоміч.Оце їхня стратегічна мета,бо всі кандидати від Волі посідають "прохідні"місця в Самопомочі.Почитайте газети,які вони роздавали.Коментар,який вище написала Феміда,прямо в "десятку".Такого голову,як Соболєв призначено спеціально,щоб не народившись люстрація вмерла.Боротьба буде не на жарт.Наше майбутнє напевно і Вольф Мессінг не зпрогнозував би.
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2014 23:01
коментар було видалено
Дончанин Показати IP 13 Жовтня 2014 23:10
коментар було видалено
Титушко Показати IP 14 Жовтня 2014 01:29
Любят ура-националисты красивые иностранные слова. Хотя не так. Они стесняются своих намного более понятных слов. ЛЮСТРАЦИЯ (лат. lustratio - очищение) Другими словами ЧИСТКА. Но чистка это как-то уж совсем по-советскому, по-сталински. Нехорошие ассоциации возникнуть могут у "стада". Потому и ЛЮСТРАЦИЯ. Стыдятся они и своего языка (который якобы защищают. Нет украинского слова "люстрация") и .... своих действий. И не зря стыдятся. Так как развязали на Украине настоящую зачистку территории от инакомыслия.И первым шагом тут был запрет российских СМИ. А учитывая тотальную цензуру в украинских СМИ люстрация по словам их идеологов (которые уже не скрывают истинных целей) должна закончить зачистку политического поля Украины от людей думающих гражданин ИЗРАИЛЯ, (соболев)который хочет стать одним из главных люстраторов Украины Наверное среди "(аборигенов) скачущих на площадях не нашлось достойной кандидатуры. умиляет дружба граждан Израиля с украинскими фашистами Власть открыла ящик Пандорры . Когда она рухнет их будут чистить/люстрировать по их собственному закону.сук на котором 23 года сидел национализм Украины рубится все больше и больше. Им уже не удастся пересидеть плохие времена (которые скоро для них настанут) в "схронах". Их будут оттуда выковыривать и "люстрировать".
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2014 05:13
коментар було видалено
українка Показати IP 14 Жовтня 2014 09:07
Не вірю я ні в яку люстрацію.Першого треба брати Романюка,Гунчика,пунчика,суддів,прокурорів і їм подібних, СБУ , а до них табу.Да. Візьміть навіть директорів шкіл і їх потрібно люструвати.Усі багаті, в усіх віли, по три машини, забори вище голови.Державна робота.А скільки там мертвих душ, а скільки матеріалу спписується їм в кармани, а столовки, в яких вони жруть і їх вся родина.Хто перевірив у бюджеті мертві душі, А їх там кишить,кожен обласний начальник працює ще у підлеглій йому установі,не працює,а одержує гроші.А доплати беруть,кругом скорочення,державні службовці лишилися всіх доплат, а другі мало того,що мають доплати,ще самі собі дають доплати за надважку роботу-це абсурд, а людей скорочують,беруть своїх, знаючи,що буде скорочення.А люди бояться і мовчать і ідуть,як барани.
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2014 09:34
Поводом стало заявление лидера Всеукраинского объединения «Свобода» Олега Тягнибока о намерении запретить коммунистическую идеологию 14 октября 2014 г. В ходе новаторского эксперимента Андрей Билецкий "ретранслировал" цитату Льва Троцкого, Дмитрий Ярош - Владимира Ленина, Степан Бандера - Фридриха Энгельса, а Роман Шухевич - самого Карла Маркса. "Фэйковые" цитаты разобрали такие профильные группы, как "Молодь Білецького" (1,5 тысячи подписчиков), "Правий сектор" (425 тысяч подписчиков) и "˙˙·٠•●-СБУ-●•٠·˙˙ Спільнота Бандерівців України" (более 2 тысяч подписчиков). "Безголовая публика хавает чужие цитаты, если они дополнены изображениям их любимого супергероя" - критически отмечает сообщество "Капіталізм головного мозку". Выводы: это может означать только две вещи. Либо левые классики настолько актуальны и убедительны в современной Украине, либо же уровень образованности среди правых очень серьезно хромает. Парадоксальная ситуация: люди, которые валят памятники Ленину, самого Ленина не читают. Как говорится, "не читал, но осуждаю" и вдобавок повалю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus