USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Яка альтернатива Центральному ринку в Луцьку?*

10 Листопада 2015 13:25
Опоненти кандидата на мера Луцька закидають Олександру Товстенюку, що у його передвиборчій програмі нібито міститься пункт про ліквідацію Центрального ринку у Луцьку. Проте таке трактування інформації не відповідає дійсності. Йдеться про перенесення діючого ринку на вигідних умовах як для підприємців, так і продавців, на територію з комфортабельним розміщенням і за умов створення сучасного, європейського ринку. Більше того, болюче питання буде обговорене із містянами - в програмі говориться про працевлаштування кожного працівника ринку та зменшення подальшої орендної плати за торгові місця.

Про це під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс», що відбувся 5 листопада, заявив голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», кандидат на посаду Луцького міського голови Олександр Товстенюк.

Відповідаючи на запитання ведучого щодо майбутнього Центрального ринку у Луцьку, Олександр Товстенюк повідомив, що у його передвиборчій програмі немає жодного слова про ліквідацію ринку.

«Немає у нашій програмі жодного слова про ліквідацію ринку. Перенесення – так. А це - різні речі. Звертаюся і до підприємців, і до продавців, які там працюють – буде запропонований варіант нового, сучасного, європейського ринку, який відповідатиме усім санітарно-гігієнічним нормам, де працювати буде комфортно кожному. І підприємці матимуть першочергове право оренди. А на місці ринку буде вишукана міська ратуша. Тобто, спочатку - альтернатива, а потім вже - перенесення ринку», - запевнив Товстенюк.

З його слів, у місті є площі по 2,5 і 4 гектари, які перебувають у власності бізнесу, утім жодна діяльність там не здійснюється. Власне, там і можна було б розмістити новий ринок.

«Це буде цікавий інвестиційний проект. Але не може бути так, що кошти, які сплачують підприємці, осідають в кишенях облспоживспілки, а в бюджет міста нічого не потрапляє. З двох ринків Луцька у рік в міський бюджет могло б додатково надходити близько 40 мільйонів гривень. От, у мене запитують, де я буду брати кошти на розвиток міста?! Ось там, зокрема, і буду брати», - заявив кандидат на посаду мера Луцька Олександр Товстенюк.
Повну версію ефіру на телеканалі «Аверс» за участю Олександра Товстенюка можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, питання перенесення Центрального ринку у Луцьку із Замкової площі неодноразово поставало ще з 2007 року.
Вкотре його обговорили під час профільної комісії міськради у червні 2014 року. Але тоді частина обранців громади обійшлися лише «розумінням» ситуації.
Інші ж депутати міськради назвали ринок «більмом на оці» Старого міста.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ РОМАНЮК НЕ НАВАЖИВСЯ ПЕРЕНЕСТИ ЦЕНТРАЛЬНИЙ РИНОК

Вочевидь, всі свідомі громадяни розуміють, що Центральний ринок у такому вигляді, як він зараз існує – надалі існувати не може.

Як врятувати історичну частину Луцька розповів і заслужений архітектор України Андрош Бідзіля: «На місці ринку, де він зараз розташований, на мою думку, повинно бути якесь містечко майстрів. Але коли мені вже протягом 20 років кожен наступний мер говорить, що це - робочі місця, я не погоджуюся. Такий ринок у центрі Луцька із торгівлею з автомобілів, торгівлею секонд-хендом на парковці я вважаю жахом для влади та міського управління архітектури».

До слова, сто років тому в місті була аналогічна проблема. На Парадному майдані (зараз це Театральний) був ринок, який вирішили перенести. Історія цієї епопеї розкриває багато паралелей із сьогоднішньою справою боротьби з «шанхаєм» Центрального ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
MRT Показати IP 10 Листопада 2015 14:05
дійсно "центральний ринок у такому вигляді, як він зараз існує – надалі існувати не може"БО ЙОГО ПОТРІБНО ПОВЕРНУТИ В ДООЛІГАРХІЧНИЙ СТАН ПОЧАТКУ 90
живу там Показати IP 10 Листопада 2015 14:19
та забрати той мусорнік к чортовій матері. позор для Луцька.
Старожил Показати IP 10 Листопада 2015 14:22
Давно пора прибрати цю клоаку з центра міста. А також трансформаторну підстанцію, що поруч. Оголосити конкурс на проект облаштування, з використанням досвіду європейських турістичних центрів. Облспоживспілку - рантьє що заробляє лише на оренді та відкатах прикрити. у такому вигляді ця хапспілка лише дискредитує саму ідею кооперації. Хай йдуть до лідей, у села та організовують роботу по реалізації сільгоспродукції. Секондхендщики та реалізатори китайського краму нехай торгують у себе під підїздпми. Бізнесмени с*ані...
Anonymous до Старожил Показати IP 10 Листопада 2015 15:03
Ага, ще електромережі міста перекроїмо... А за ідеї типу "хай торгують піл під'їздами" можна і по пиці схопити, а піди-но, розумнику на ринок, і в очі підприємцям таке ляпни! Тільки тоді певно доведеться від асфальту тебе відшкрібати. Так, ринок НЕПОГАНО було б ОКУЛЬТУРИТИ трошки, але В КРИЗУ позбавляти людей роботи - вчинок вкрай сволотний, який призведе (а так і треба) до БУНТУ! Є ринок, комусь хороший, комусь ні, але існуючий з часів, коли подібні "ідеолухи" на гівно "буба" ще не казали, от і не їм вирішувати! Крім секонду і китайщини там ще багато чого є. Чи краще чергове "Портсіті" для якогось олігарха побудуємо? А може людям сподобається тарабанити скажімо, мішок цибулі, через все місто з, наприклад, ДПЗ???
Лучанин до Anonymous Показати IP 10 Листопада 2015 15:30
В нас у Луцьку вже був приклад перенесення ринку!Це ринок Ювілейний,(де зараз ГОСТИНЕЦЬ стоїть) якого перенесли на ринок ПІВНІЧНИЙ.Ви пишете що планують позбавляти людей роботи.Ніхто,нікого ніякої роботи не буде позбавляти.Просто ринок перенесуть в інше місце і все.І там працівники ринку будуть собі продавати свій товар.Але те що біля нашого знаменитого замку(наш замок навіть удостоївся бути на 200 гривневій купюрі) неповинен бути ринок-то це факт!
точний до Лучанин Показати IP 10 Листопада 2015 16:29
Не путай габарити ти ще "блошивку" з київським "привозом" порівняй
Спостерігач до Anonymous Показати IP 10 Листопада 2015 15:42
У кожному районі міста є продуктовий ринок, на 33 (Варшавка), на ДПЗ, на 40 му (Північний). Да , краще "Портсіті" ніж барижня -шанхай. Людей роботи ніхто не позбавляє. Дадуть інше місце, будуть далі бізнесувати своїм хламом. А тим, хто ностальгує за старими часами раджу їздити на возах. освітлювати свічками та ходити по нужді у "шпаківню" на дворі. Охоронці традицій...
Цибуля до Anonymous Показати IP 10 Листопада 2015 15:49
Мішок цибулі з ДПЗ на тролейбусі привезеш. Або на машині. А взагалі мішками лише свині їдять
Мефісто Показати IP 10 Листопада 2015 14:33
Величко сивий дов*ограй, сиди вже дома, оддихай!
Реаліст Показати IP 10 Листопада 2015 14:38
Продуктовий ринок повинен функціонувати в існуючому капітальному павільоні для обслуговування жителів центральної частини міста - свого роду як прототип " Бесарабки" з розвинутою дорожньо - транспортною інфраструктурою! Промислову групу товарів - геть з пляжу, чи то пак, з існуючого базару. Щодо ідеї кандидата з вишуканою ратушею - не смішіть мої лапті. Ідея заслуженого діда з містечком майстрів -то ті сувеніри можна вмістити у три двохвушних кошики.На Театральному майдані кіоски вже переполовинили, бо нема чим заповнити. Якщо хтось тішить себе думкою майбутнього будівництва- то нічого з того не вийде, бо є охоронна зона замку Любарта, охоронні зони трансформаторноі підстанції і заказника. Громада сприйме пропозиції, якщо вони будуть мудрими !
zbbas Показати IP 10 Листопада 2015 14:48
Накращий варіант який задовільнить всіх.... Перенести ліворуч біля моста на Ковельській за інститутом мистецтв, під вікна облспоживспілки..... Тоді й порядок наведуть
Anonymous до zbbas Показати IP 10 Листопада 2015 15:08
Найкращий варіант - припинити ці переноси, і дати людям ЖИТИ СПОКІЙНО!
Азаза до Anonymous Показати IP 10 Листопада 2015 16:41
А давайте ЖИТИ В Л*ЙНІ! закопаємся в ньому і будем жити довольні.. і всев нас буде #Красіво
Лучанка Показати IP 10 Листопада 2015 17:22
Чомусь всі лучани розуміють,що не місце ринку там,але невелика кількість підприємців (в тому числі іноземних бізьмісмінів),все таки мають великий вплив на мерію
Anonymous до Лучанка Показати IP 10 Листопада 2015 20:17
Всі лучани? ОГО!
Лучанин Показати IP 10 Листопада 2015 18:33
Перш ніж щось переносити потрібно запропонувати пристойну альтернативу старому ринку з розвинотою інфрастроктурую, а не окраїну міста біля Кромберта, куди нічим простим людям доїхати. А взагалі заради чого переносити? Хтось проінформував населення що буде на цьому місці? Що кожен з лучан отримає від перенесеня? Яким чином залучати туристів в "старе місто" ? Одного Замку Любарта мало.
!!! Показати IP 10 Листопада 2015 20:59
Дочекайтесь виборів, і ця тема знову пропаде до наступних)) Кожного разу, те саме кіно..))
просто Показати IP 10 Листопада 2015 21:09
все просто: Старий ринок на сьогодні - це "тіньовий" сегмент економіки міста! Громаді Луцька не має очевидного зиску від його існування. Але є очевидним і те, що немає чіткої, відпрацьованої спеціалістами концепції розвитку цієї території (а це питання до мерії), яка б пройшла відкриті громадські слухання!
124 Показати IP 10 Листопада 2015 23:18
вже квітковий перенесли!!! а як жувуть на замковій, на левчанівської, на глушець, на....?? машини всюди!!! пішоходи ЗАВАЖАЮТЬ, бо ж треба доїхати, бажано "НА 4 ПОВЕРХ, БУДЬ ЛАСКА". а серьйозно, то чого одна величезна точка для торгівлі,- поділити між районами!!!
Ольга Показати IP 11 Листопада 2015 15:26
При Кривицькому поділили по районах.На Красному завжди був базарчик біля спиртзаводу.Просили зробити біля військової частини, Кривицький зробив на Львівській.Для кого???? Він там потрібний????
ххх Показати IP 12 Листопада 2015 10:50
ще гадючник на ДПЗ одним махом кудись заберіть
Новинар Показати IP 20 Грудня 2015 10:54
Найактуальніші новини

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus