USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Які вимоги «Громадянська позиція» ставить до своїх кандидатів*

30 Вересня 2015 17:32
Прозорість влади на всіх рівнях, відкритість перед громадою та регулярна звітність перед виборцями – такі вимоги ставить перед своїми кандидатами партія «Громадянська позиція».

Про це йшлося під час прес-конференції за участю голови партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка, а також керівника обласного осередку партії Сергія Чурікова.

Загалом, до рад різних рівнів на Волині йтимуть 400 кандидатів від «Громадянської позиції», причому лише 15% з них є її членами.

«У нашу партію приходять щось міняти, а не заробляти. У нас немає централізованого фінансування, партія живе за рахунок членських внесків. Тому немає тисячних черг, щоб до нас потрапити», - пояснює пан Гриценко.
З його слів, всім охочим, використовуючи нову виборчу систему, дають змогу потрапити в органи місцевого самоврядування та навести порядок у своїх селах та містах. Що стосується критеріїв відбору, які озвучив Гриценко, то вони достатньо лаконічні: «Це, насамперед ті, хто проявив себе чесним, порядним і ефективним у відстоюванні громади: як на місцевому рівні, так і під час війни на сході України».

Натомість, у партійні списки не потраплять ті, хто свого часу членствував у КПУ, СДПУ(о) та Партії регіонів. Пан Гриценко каже, що у разі обрання, депутати візьмуть на себе низку зобов’язань. Зокрема, повідомлять свій номер телефону виборцям та не змінюватимуть його. Щотижня проводитимуть прийоми громадян, а щопівроку – звітувати перед громадою.
«Громадянська позиція» лобіює прозорість влади на всіх рівнях: починаючи сесійними засіданнями з відкритим доступом, закінчуючи звітами про використання бюджетних коштів та комунальної власності. Зі слів пана Гриценка, ресурсів країни достатньо для того, аби жити краще. Проте для цього їх слід використовувати грамотно та не допускати корупції.

Насамкінець голова «Громадянської позиції» зазначив, що місцеві вибори напрочуд важливі для мешканців міст та сіл. Адже добитись вирішення певної проблеми легше на місцевому рівні, ніж на центральному. Відтак, він закликав 25 жовтня всіх волинян прийти на виборчі дільниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ЗМІ Показати IP 30 Вересня 2015 17:41
Цікаво а де Лобача подив Кралюк, він же керував його виборчим штабом у 2014році?. Може потурили...Волинь повинна знате де подився цей дерибанщик комунального майна, хай би потурили як паршивого пса під хвіст
Ковельчанин Показати IP 30 Вересня 2015 17:41
У Ковелі штаб партії за якою адресою? Хто керівник?
Ковельчанину Показати IP 30 Вересня 2015 18:36
Керівник нібито Юрій Корецький, де штаб - не знаю поки що
РОЖИЩАНИН Показати IP 30 Вересня 2015 21:07
Знав би він кого поставив в м.Рожище - дур@к з дур@ків.
людмила Показати IP 2 Жовтня 2015 05:02
Кралюк лізе в мери. Відчув смак краденого комунального майна - апертит розгорівся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus