USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Результати переговорів Януковича з опозицією

25 Січня 2014 19:45
Президент Віктор Янукович погодився звільнити від відповідальності всіх учасників протестних акцій. ГПУ і МВС вже звернулися до судів з відповідною пропозицією, - інформує Українська правда.

Про це заявив перший заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов згідно з підсумками переговорів лідерів опозиції з президентом Віктором Януковичем та робочою групою з врегулювання політичної кризи.

"За результатами переговорів сторонни вирішили:

Перше: на пропозицію лідерів опозиції щодо звільнення вже затриманих осіб Янукович запропонував Генпрокурору вийти з пропозицією до судових органів про зміни запобіжного заходу, не пов'язані з попереднім ув'язненням. Генпрокурор і Міністр внутрішніх справ уже зробили свої заяви, якими запропонували зробити те ж саме", - заявив Портнов.

"У зв'язку з цим, лідери опозиції мають негайно забезпечити повний відхід людей з вулиці Грушевського і припинення будь-яких протиправних дій",- додав перший заступник глави АП.

"Наступна пропозиція від опозиції полягала у прийнятті закону про амністію, яким звільнити від відповідальності всіх учасників протестних акцій за весь період політичної кризи. Янукович погодився на цю пропозицію. Це рішення можна було підтримати фракціями більшості за умови повного звільнення всіх захоплених приміщень в усіх куточках нашої країни, у тому числі на Майдані Незалежності", - додав Портнов.

Також вирішено що сторони переговорів можуть "спільно створити групу, щоб погодити політичне рішення щодо повернення української Конституції від 2004 року. і попросити попрацювати або над змінами Конституції через спосіб прийняття в парламенті, або через механізм Всеукраїнського референдуму.

"Лідери опозиції зазначили, що механізм Всеукраїнського референдуму, зазначений в законі про референдум, є таким, що підлягає можливим змінам. Наша сторона погодилась на створення робочої групи, щодо того, щоб змінити законодавство про референдум і запропонувати, можливо, через такий механізм зміни до української Конституції", - роз’яснив Портнов.

"Сторони обговорили можливі зміни до законів, ухвалених 16 січня 2014 року. Ми … готові внести зміни до цих законів і будемо працювати спільно з нашими політичними опонентами над досягненням компромісу по цих законах і внесенням змін до тих законів, щодо яких ми знайдемо політичний консенсус", - заявив Портнов.

Також сторони досягли згоди щодо формування Центральної виборчої комісії на пропорційній основі згідно з тими пропорціями розміру парламентських фракцій, які сьогодні є в парламенті.

"Також сторони домовились про те, що площі та вулиці міста Києва будуть поступово звільнені як протестувальниками, так і правоохоронцями", - підсумував Портнов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Олександр Показати IP 25 Січня 2014 20:21
Треба сьогодні вночі очікувати спроби силового розгону Майдану, а на завтра - надзвичайний стан в Україні. Лише таке пояснення може бути заявам людей, які навіть не розуміють навіщо їх тримає біля себе Янукович.
Валерій Показати IP 25 Січня 2014 20:59
Ну тепер візьмуть на себе відповідальність "лідери" розрулювати ситуацію разом і політичну і економічну, чи тільки бла-бла...?! А поступки дууууже виликі!!! А у 2015-му вирішить все народ!!!
Галина Федорівна до Валерій Показати IP 25 Січня 2014 21:25
ну ви і наївний,теперішня влада всеодно все вирішить по своєму,як було раніше
13579 Показати IP 25 Січня 2014 21:06
А обличчя Тягнибика чиєсь нагадує... Якогось мультяшного троля чи іншої нечисті... Олігофренічне якесь ніби... Не здається?....
Ігор Показати IP 25 Січня 2014 21:28
Ура! Майдан переміг, майдан вистояв...посади для Яценюка І Кличка!
якщо Показати IP 25 Січня 2014 21:40
ці два "лідери"погодяться зайняти запрпоновані посади,(а в цьому сумнівів немає),то Тягнибок входить в Історію,як Лідер Майдану і опору.Бортьба тільки починається.
жопозиція Показати IP 26 Січня 2014 07:06
а звільняти тих хто загинув у лісах хто буде
віталій Показати IP 26 Січня 2014 10:55
а от тепер шановні майданівці подивіться чого добився яценюк і кличко вашими руками, от і кінець напевно всьому, для них більше нічого не треба, а ви якщо хочете то стійте дальше але фінансування вже не буде!!!! невже воно того було варте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus