USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

З архівів КДБ 1917-1991 років зняли гриф «секретно»

9 Квітня 2015 16:30
Рада законодавчо закріпила вільний доступ до архівів про злочини комунізму та масові порушення прав людини.

Так, сьогодні, 9 квітня, Верховна Рада 261 голосами "за" проголосувала Законопроект "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років" (N2540). Про це повідомляє Еспресо.TV.

Законом відкриваються всі архіви радянських репресивних органів.

Встановлюється обов'язок оцифрування документів задля їх збереження та удоступнення.

Формується єдиний архів репресивних органів, незалежний від політичної волі силовиків. Законом пропонується європейський принцип доступу – закон обмежує доступ до інформації, а не до документа, а за відповідальність за поширення інформації несе особа, а не архівіст.

Документом закріплюється декомунізація українських спецслужб: сучасні правоохоронці та спеціальні служби перестають бути пов'язаними з радянськими репресивними органами.

Імена репресованих, учасників визвольного руху будуть повернуті історії, розстрільні списки опубліковані, таємні вироки оприлюднені. Жертви репресій зможуть обмежити доступ до інформації, якщо вони забажають.

Нагадаємо, сьогодні, 9 квітня,Верховна Рада України прийняла низку історичних рішень.

Так, учасників ОУН та УПА визнали борцями за незалежність України. Також Рада визнала факт окупації та анексії Радянською Росією території України.

Також Парламент нарешті позбавив суспільство радянських кліше Велику Вітчизняну війну на Другу світову.

І ще одне історичне рішення прийняла Рада 9 квітня – в Україні заборонили комуністичну ідеологію. ВІДЕО.

Відтепер в Україні запроваджується відповідальність за пропаганду комуністичного та нацистського режимів та публічне використання їх символіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
for СБУ Показати IP 9 Квітня 2015 16:37
Перевірте в Луцьку всі лівоцентричні організації
Анонім до for СБУ Показати IP 10 Квітня 2015 00:39
Ты думаешь, что будут давить левых? Ведь в реале генеральная прокуратура Украины возобновила расследование уголовного дела, возбуждённого в отношении предпринимателя Игоря Коломойского по обвинению в организации покушения на жизнь адвоката Сергея Карпенко. Такое заявление сделал глава ведомства Виктор Шокин.
Анатоль_ Показати IP 9 Квітня 2015 18:33
З Наталкою Семенівною будемо залюбки читати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus