USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Забужко вказала на важливу деталь у конфузі Путіна

30 Травня 2017 13:44
Президент Росії Володимир Путін знав, що робить, коли на очах у цілої Франції цинічно, як Крим, «віджимав» Анну Ярославну на баланс РФ.

Про це написала українська письменниця, уродженка Луцька Оксана Забужко у Фейсбук.

«Чого не можна сказати про українців, які лиш дивуються його нахабству, не розуміючи, що зараз – от саме зараз, а не завтра, – потрібна з цього приводу реакція українського МЗС», – додала вона.

На думку Забужко, французи справді не пов'язують ані давнього Києва, ані Руси з Україною – а от із Росією якраз пов'язують, і «роз прекрасно».

«І в академічних та культурних milieux на те працює ціла армія «друзів російської культури», і це й є той дбайливо виплеканий (іще зусиллями НКВД-МГБ-КГБ)) фундамент «французько-російської дружби», на якому, дуже значною мірою, держиться сучасна французька «русофобія». А в нас, із їхньої точки зору, «ростуть ялинки», – додала письменниця.

На її думку, Путін говорив якраз так, щоб його слухачі могли «впізнати» почуте й подумки кивнути.

«І от саме тут час вступити українській державі – «упімнутись за своє» (момент принциповий, за яким оцінюється серйозність і договороздатність: отак ви й Крим боронитимете, як ви Анну Київську бороните!), а заодно й показати французам, що – ні, не правду їм Росія каже, навіть у цьому», – зазначила вона.

Зі слів Забужко, вона сподівається, що українські дипломати знайдуть елегантний спосіб це зробити.

Нагадаємо, під час зустрічі з президентом Емануеллем Макроном очільник РФ заявив, що відносини між Росією та Францією почалися з одруження дочки князя Київської Русі Ярослава Мудрого – Анни – із Генріхом I у 1051 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Боцман Показати IP 30 Травня 2017 14:06
Пуйло - убийца, вор и паталогический лжец, и таким же сделал весь рф ный народец.
Степан Показати IP 30 Травня 2017 16:32
А в чому конфуз?
отож до Степан Показати IP 30 Травня 2017 17:53
Та облажалось ботоксне чмо, як завжди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus