USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Закон про держслужбу: для чинних чиновників нічого не зміниться

14 Червня 2016 16:58
Новий Закон України «Про державну службу» в повній мірі поширюється лише на тих чиновників, які тільки розпочинають свою кар’єру. Для держслужбовців зі стажем роботи народні депутати передбачили пом’якшення.


Про це йшлося під час прес-конференції в облдержадміністрації сьогодні, 14 червня, за участю голови ОДА Володимира Гунчика та голови Національного агентства України з питань державної служби Костянтина Ващенка.

Нагадаємо, новий Закон України «Про державну службу» вступив в силу 1 травня 2016 року. Проте, вже з моменту його проголошення в суспільстві виникло чимало запитань, а головне - на які зміни слід очікувати?

Одним із основних принципів нового закону була деполітизація, і при спробі практичного застосування закону, його було допрацьовано та пом’якшено.

Голова Нацагенства з держслужби Костянтин Ващенко заявив, що заборона поєднувати депутатську діяльність із партійною стосуватиметься тих держслужбовців, які будуть обиратися до місцевих рад в майбутньому.

«53% державних високопосадовців по всій Україні насьогодні є депутатами місцевих рад. Якби сьогодні їх поставили перед вибором: посада чи політика, то очевидно, що це спричинило б довибори по всій Україні, або повністю довелося б перезавантажувати систему місцевої виконавчої влади. А це нікому не потрібно. Тому, наголошую, ця норма буде поширюватися на тих осіб, які стануть депутатами наступного скликання», – заявляє Костянтин Ващенко.

Таким чином, згідно із Законом державному службовцеві категорій «Б» і «В» членство в партіях дозволяється, однак вони не можуть очолювати партійні осередки.

Що стосується держслужбовців найвищої категорії - категорії «А», то їм не можна бути членами політичних партій, поєднувати роботу на державній службі з обов’язками народного депутата чи депутата місцевої ради, а також заборонено будь-яким чином використовувати своє службове становище в політичних цілях.

Але нововведення не стосуватимуться нинішніх держслужбовців. Поки що ситуація на «владному олімпі» лишається незмінною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петя Показати IP 14 Червня 2016 17:14
Все по старому. Бідних і ніших ще нижче упустили президет і премери . А начальникам все по старому. Сво -----та

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus