USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Закон про червоний прапор визнали неконституційним

17 Червня 2011 10:01
Конституційний суд України визнав неконституційним використання червоного прапора для увічнення Перемоги у Великій вітчизняній війні.

Таке рішення суд оприлюднив у п’ятницю, 17 червня, пише ZN з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Закон України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги) визнано неконституційним згідно зі статтею 20 Основного закону.

Вказана стаття містить винятковий перелік державних символів, до якого не входить червоний прапор, а входять лише Державний прапор України, Державний герб України та Державний гімн України.

Для того, щоб зробити закон конституційним, необхідно внести зміни до Основного закону, розширивши перелік державних символів.

Як було повідомлено, 24 травня народний депутат Юрій Костенко зареєстрував звернення до КСУ щодо закону про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги.

У зверненні він стверджує, що «закон не тільки суперечить багатьом статтям Конституції України, але й провокує сепаратистські настрої громадян, спрямовані на розчленування України».

Закон «Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги) Верховна Рада ухвалила 21 квітня.

4 травня президент Віктор Янукович заявив, що підпише закон про використання червоного прапора під час святкових заходів до Дня перемоги, тільки-но документ надійде йому на підпис.

6 травня глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін заявив, що АП передала закон про використання червоного прапора на експертизу в Кабінет міністрів і Міністерство юстиції.

«Після того, як будуть отримані відповідні експертні висновки, закон буде поданий на підпис президентові України», — сказав Льовочкін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Вікторія Сюмар Показати IP 17 Червня 2011 10:21
Влада намагається балансувати))). Червоний прапор прибрали руками суддів, аби не викликати спротиву власного електорату. Водночас, аби не збуджувати зайве і Західну Україну напередодні 22 червня. Такий собі компроміс на фоні небажання брати всю відповідальність на себе.
VSC до Вікторія Сюмар Показати IP 17 Червня 2011 11:59
Да, да. И нашим и вашим.
Вольдемар до Вікторія Сюмар Показати IP 17 Червня 2011 18:15
100%
Лучанин до Вікторія Сюмар Показати IP 17 Червня 2011 23:10
Це рішення лише свідчить про те що використання зазначеного прапора не є обов'язковим. Але ніхто його використання не забороняв! Так що хто хоче той може його використовувати де завгодно і як завгодно...
хорвaт Показати IP 17 Червня 2011 10:46
Чeрвону тряпку нa смітник.Слава Україні.
Лучанин до хорвaт Показати IP 17 Червня 2011 23:13
Червону тряпку так, але не прапор, завдяки якому Ви можете зараз це тут писати. А Україні дійсно слава. Хоча і тут хочеться внести деяке зауваження: країна яка масово нищить свій народ про славу може тільки мріяти.
Хохма Показати IP 17 Червня 2011 14:17
Яник облажався. Судді, звичайно поци (з попередніх рішень), але Закон підписав головний ПРдун.
Анонім Показати IP 19 Червня 2011 11:33
Незавдяки (червоній (від крові народу) шматі)), а всупереч. Грьобані сталінскі комуно-уголовникі.
справедливий! Показати IP 25 Червня 2011 13:31
Ви бандерівці всі уроди і непотріб, який давно треба викинути з нашої рідної України!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus