USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Запотоцький програв суди по змінах до регламенту Луцькради

6 Листопада 2017 14:47
Рішення міськради про внесення змін до регламенту не порушувало прав Артема Запотоцького як депутата міськради, вважає Львівський апеляційний адміністративний суд, який задовольнив апеляційну скаргу Луцької міськради та відмовив у задоволенні скарги депутату.

Львівський апеляційний адміністративний суд своєю постановою від 18 жовтня задовольнив апеляційну скаргу Луцької міськради на постанову Луцького міськрайонного суду від 10 липня у справі за позовом Артема Запотоцького до Луцької міськради про визнання протиправним та скасування рішення. Апеляційний суд постановив скасувати постанову Луцького міськрайонного суду від 10 липня та прийняти нову, якою у задоволенні позову Артема Запотоцького відмовити.

Нагадаємо, 30 червня депутат звернувся до Луцького міськрайонного суду з адміністративним позовом, у якому просив визнати протиправним та скасувати рішення міськради від 29 червня 2017 року № 26/9 «Про внесення змін до рішення Луцької міської ради від 23 грудня 2015 року № 2/3 «Про затвердження регламенту Луцької міської ради VII скликання»». Постановою Луцького міськрайонного суду від 10 липня позов було задоволено. В апеляційній скарзі міськрада просила скасувати постанову міськрайонного суду та ухвалити нову про відмову в задоволенні вимог позивача. Апеляційну скаргу міськрада обґрунтовує тим, що оскаржуване позивачем рішення відповідає вимогам чинного законодавства. Також звертають увагу на те, що позивач не надав доказів того, що рішення № 26/9 порушені його суб’єктивні права, свободи та інтереси в публічно-правових відносинах.

Отже, апеляційний суд вирішив, що оспорюване рішення міськради про внесення змін до регламенту не порушувало прав позивача Артема Запотоцького як депутата міськради, а отже його позивні вимоги є безпідставними і помилково задоволені судом першої інстанції. Тому мотиви, з яких виходив Луцький міськрайонний суд, ухвалюючи рішення від 10 липня 2017 року, не відповідають фактичним обставинам справи і оскаржувана постанова підлягає скасуванню з прийняттям нової про відмову у задоволенні позову Артема Запотоцького.
Одночасно з поданням адміністративного позову 30 червня депутата подав клопотання про вжиття заходів забезпечення адмінпозову шляхом зупинення дії вказаного рішення міськради та заборони міськраді вчиняти будь-які дії стосовно виконання оскаржуваного рішення до вирішення спору по суті.

Луцький міськрайонний суд у своїй ухвалі від 3 липня у задоволенні клопотання відмовив. В апеляційній скарзі депутат просив скасувати цю ухвалу суду та постановити нову, якою задовольнити клопотання про забезпечення позову. Втім, апеляційний суд прийшов до переконання, що апеляційну скаргу слід залишити без задоволення з низки підстав.

В ухвалі Львівського апеляційного адміністративний суду йдеться про те, що відповідно до матеріалів справи не можна зробити однозначного висновку про очевидну протиправність оспорюваного позивачем рішення суб’єкта владних повноважень, а також наявність очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі чи неможливості захисту цих прав, свобод та інтересів без вжиття таких заходів чи необхідність докладання значних зусиль для відновлення таких прав.

Окрім цього, суд апеляційної інстанції звернув увагу на те, що виходячи з предмету судового розгляду у цій справі, невжиття заходів забезпечення позову жодним чином не може утруднити чи зробити неможливим виконання судового рішення за наслідками вирішення адміністративного спору по суті.

Таким чином, апеляційний суд вважає, що суд першої інстанції (Луцький міськрайонний суд) ухвалив 3 липня законне та обґрунтоване рішення з дотриманням норм процесуального права, тому апеляційна скарга Артема Запотоцького задоволенню не підлягає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus