USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Жарти, діти та вишиванки: як збиралися на першу сесію обранці луцької громади

24 Листопада 2015 13:51
Аншлагом у приміщенні міської ради відзначився перший сесійний день сьомої каденції Луцької міської ради.

Пожвавлення у холі перед залою засідань міської ради спостерігалося задовго до початку сесії 24 листопада – саме тут відбувалася письмова реєстрація депутатів, а також вручення карток для голосування. Поруч жертвувати кошти на потреби бійців військової частини 1141 Нацгвардії України та хворих дітей. Як жартували волонтери, звертаючись до новообраних депутатів, реєстрація полягає у підписі у списку та внесенні коштів у скриньки.

У приміщенні було ніде яблуку впасти – окрім депутатів тут зібралося чимало представників ЗМІ, які очікували на перші коментарі обранців.

Дехто з депутатів громади працюватиме у залі засідань вже не вперше, але для більшості ця каденція стане першою. Так, можна було зауважити, хто почуває себе невпевнено у приміщенні міської ради, а хто заходить сюди, наче додому.
«При пожежі телефонуйте 01», - жартує депутат Андрій Авраменко, отримавши картку під номером 01 (номери карток відповідають алфавітному порядку прізвищ депутатів). Депутат Андрій Козюра, отримавши картку з номером 18, жартував, що це означає, що тепер він став повнолітнім і нестиме відповідальність за свої вчинки.
Щодо вбрання депутатів, чимало з них вирішили в урочистий день одягнути вишиванки. Традиційно у військовій формі на перше пленарне засідання прийшов депутат Олександр Кравченко. Дехто з обранців з’явився на засідання не один - разом із маленькою дитиною прийшла новообрана депутат Анна Мовяк.
Одразу у холі зали засідань депутати охоче відповідали на запитання журналістів про те, що вони очікують від нового складу міської ради. Лунали сподівання на те, що вона буде більш конструктивною та працездатною.

Так, депутат Ігор Поліщук каже, що від цього складу ради очікує більшої ефективності, ніж від попереднього. Перед собою він ставить завдання працювати ще більш ефективно, продовжувати боротьбу зі зловживаннями та корупцією, пропонувати нові підходи до вирішення проблем, зокрема у сфері житлово-комунального господарства, освіти тощо і таким чином робити життя міста кращим.

Щодо можливості відкликання депутата та того, чи ця норма дисциплінуватиме обранців громади, він зауважив, що дивиться на цю норму скептично, адже її реалізувати практично неможливо. Так, потрібно зібрати кількість підписів не менше за виборчу квоту, а це майже 1800 виборців – зібрати таку кількість в окрузі майже неможливо – явка на виборах була навіть меншою. Відтак, цю норму він вважає декларативною.
На перше засідання запросили «міських старійшин» - мерів Луцька попередніх скликань, які зайняли почесні місця у президії. Варто зауважити, що попередник Миколи Романюка на посаді міського голови Богдан Шиба на засідання не з’явився.

Після офіційного оголошення результатів виборів та вручення посвідчень у залі засідань депутати позували перед камерами журналістів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ольга Показати IP 24 Листопада 2015 14:29
Бідаки, пожертви роблять ...10, 20 гривень.
Юрій Показати IP 24 Листопада 2015 14:50
Ой нащо та показуха? Вже як депутат то все?!
Лучанка Показати IP 24 Листопада 2015 16:06
Депутат у светрі з сніжинками?
дід Панас Показати IP 24 Листопада 2015 16:10
цирк та й годі. Думають, що одягли вишиванки, то вже патріоти.
преса Показати IP 24 Листопада 2015 18:43
Щось стало дуже сумно якісь дівчатка, ряжені генерали атовці, старі пердуни типу Кривицького....
В шоці Показати IP 24 Листопада 2015 22:14
Про більшість можна сказати: ХТО ВСІ ЦІ ЛЮДИ??????
Підтримка до В шоці Показати IP 24 Листопада 2015 23:32
І запитати - що ВСІ ЦІ люди там роблять?
Лучанка Показати IP 25 Листопада 2015 09:42
Якщо немає де залишити дитину,навіщо йти в депутати? Треба всім з дітьми прийти.Ото вибрала пенсія за допомогу по 200-500грн
Ельза Показати IP 25 Листопада 2015 14:58
.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus