USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Журавичі хочуть приєднати до ОТГ з центром у Тростянці

21 Квітня 2017 15:28
Територію Журавичівської сільради, де розташований колишній санаторій та є значні поклади торфу, хочуть приєднати до ОТГ з центром у Тростянці Ківерцівського району.

Відповідний проект рішення розглянули під час сесії Тростянецької сільської ради 21 квітня.

Журавичівський сільський голова Алла Гонтар зазначила, що під час сесії сільради 11 квітня депутати одностайно підтримали проект рішення про об’єднання з Тростянецькою громадою і 19 квітня подали цей проект рішення, попросивши запросити їх на сесію Тростянецької сільради. Дізнавшись, що позачергова сесії відбудеться 21 квітня, представники робочої групи Журавичівської сільської ради вирішили бути присутніми та озвучити це питання. Попри те, що проекту рішення не внесли заздалегідь до порядку денного, його запропонували внести з голосу, аби не затягувати процес об’єднання громад.


Під час сесії Тростянецький сільський голова Олександр Ковальчук повідомив, що Журавичівська сільська рада надала клопотання щодо надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад. У клопотанні йдеться про те, що, заслухавши ініціативу Тростянецького сільського голови, результати обговорень спільного засідання керівників установ, депутатів та членів виконкому від 7 квітня щодо добровільного об’єднання територіальних громад, сільрада вирішила дати згоду на добровільне об’єднання територіальних громад сіл Домашів, Микове та Журавичі Журавчиівської сільської ради Тростянецьку сільську територіальну громаду.


До складу робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад вирішили делегувати сільського голову Аллу Гонтар, депутата Журавичівської сільської ради Ольгу Случик та члена виконкому сільради Григорія Степанова.

Олександр Ковальчук зазначив, що раніше отримували офіційну відмову Журавичівської сільської ради від добровільного об’єднання. Він пообіцяв обов’язково розглянути питання і діяти відповідно до законодавства, запевнивши що протистояння між селами немає. Алла Гонтар зазначила, що раніше про відмову щодо об’єднання йшлося лише у листі, а проект рішення сільради, який має юридичну силу, передали 19 квітня.


Депутат Волинської облради, член фракції «УКРОП» Олександр Омельчук зауважив, що відповідно до перспективного плану об’єднання громад центром ОТГ повинен стати Тростянець. До ОТГ, згідно з цим планом, повинні увійти Журавичівська та Омельнинська сільські ради. Оскільки наразі триває добровільне об’єднання громад, вибір - за депутатами, адже до кінця року всі населені пункти повинні бути у складі об’єднаних громад. Він зазначив, що на території Журавичівської сільради є колишній санаторій «Журавка», який має перспективи розвитку, є землі сільськогосподарського призначення, великі поклади торфу, тож сільська рада дуже перспективна. Він закликав депутатів пришвидшити процес об’єднання, аби якомога швидше винести проект рішення на розгляд депутатів Волиньради, документи передали в Кабмін, об’єднання відбулося і громада отримувала прямі асигнування з державного бюджету і 60% податку з доходів фізичних осіб лишалася на місцях, формуючи бюджет розвитку ОТГ.


Зі слів сільського голови, відповідно до перспективного плану, до ОТГ повинні увійти села Суськ, Словатичі та Славне. Отже, дехто з депутатів пропонував спочатку узгодити питання об’єднання з цими селами і протягом 10-20 днів внести питання на розгляд сесії.

Алла Гонтар повідомила, що Журавичівська громада бачить у складі ОТГ також територію Берестянською, Холоневичівської та Липненської сільрад. Так, у Берестяному є поклади торфу, спільні з Журавичами, тож можна було б, наприклад, створити спільне підприємство для розробки торфу в межах однієї ОТГ. Вона наголосила, що важливо відбудувати підприємства, санаторій та максимально забезпечити людей робочими місцями.


У підсумку, депутати Тростянецької сільської ради вирішили вивчити питання, дочекатися відповіді від Суської сільської ради та повернутися до розгляду питання щодо об’єднання громад під час наступних сесій сільської ради.


Олександр Омельчук зазначив, що рішення депутатів було виваженим і, на його думку, процес об’єднання громад вже запущений і невдовзі буде створена Тростянецька ОТГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
кака Показати IP 21 Квітня 2017 19:24
А що, тепер Алла Гонтар співає іншу пісню? а як же: "ми самодостатні, ми нікуди не йдемо, Журавичі - центр". А чому не було спочатку "рішення з юридичною силою"? Ганьба такому голові!!!
Мазур Показати IP 21 Квітня 2017 21:06
Все правильно ,Тростянець навть був вузловою залізничною станцією в часи ПСВ (фельдбан) збудованою авсрійцями.Була гілка з Тростянця на Колки,Журавичі,Киверці,Хопнів.
Інвестор Показати IP 21 Квітня 2017 22:01
І яким способом Алла Анатоліівна мае відновлювати підприемства якщо на всіх торфяниках наложив лапу так званий заповідник???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus