USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

ЗМІ оприлюднили ім'я інформатора, який спровокував «український» скандал навколо Трампа

7 Листопада 2019 11:44
Анонімним інформатором, який заявив про тиск президента США Дональда Трампа на Київ, міг стати посадовець часів адміністрації Обами та Байдена Ерік Чіарамелла (Eric Ciaramella).

Про це повідомляє УНІАН посилаючись на Breitbart, що цитує звіт проекту RealClearInvestigations. Стверджується, що ім’я чиновника не публічно спливало в розгляді щодо імпічменту Трампа, а також на відкритих слуханнях з даного питання.

З посиланням на колишніх чиновників Білого дому стверджується, що Чіарамелла працював у тодішнього віце-президента Байдена, займаючись питаннями України в 2015-2016 роках. Він також працював з тодішнім радником президента США з нацбезпеки Сюзан Райс та ексдиректором ЦРУ Джоном Бреннаном.

Стверджується також, що Чіарамелла входив в ланцюжок розсилки електронної пошти адміністрації Обами, де обговорювалося надання кредитних гарантій Україні на суму в 1 млрд доларів.

Адвокати Марк Зейд і Ендрю Бэкедж, які представляють інтереси інформатора, відмовилися підтверджувпати або спростовувати, що їх клієнт – Ерік Чіарамелла.

Нагадаємо, в США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після того, як в ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, в якій говорилося, що президент Дональд Трамп «пообіцяв» дещо лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським 25 липня Трамп міг наполягати на розслідуванні в Україні дій Хантера Байдена. 21 вересня конгресмени США звернулися до адміністрації Трампа з вимогою надати стенограму його розмови з Зеленським. 24 вересня Білий дім оприлюднив стенограму.

Згідно з документом, Трамп просив Зеленського вивчити справу проти Хантера Байдена. Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі в той же день оголосила, що Конгрес ініціює запуск офіційної процедури імпічменту Трампа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus