USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Бібліотеку профспілок у Луцьку рекомендують передати у міську комунальну власність

18 Квітня 2017 21:19
Приміщення обласної профспілкової бібліотеки, яке планують виставити на продаж, міськрада просить передати у міську комунальну власність.

Відповідь на електронну петицію щодо бібліотеки імені Івана Фуріва оприлюднили 18 квітня.

«Федерація профспілок України постановила продати приміщення бібліотеки. Бібліотека має багаторічний досвід роботи з читачами. З 1961 року зберігає цінні книжкові фонди, які становлять 73,5 тисячі екземплярів книг. В приміщенні бібліотеки проводяться цікаві заходи для дітей, а також проводяться вибори, зустрічі з ветеранами війни та праці, воїнам АТО тощо. Знищити культурний заклад легко, а чи хто коли-небудь побудує його для Вас?» - йшлося у петиції, яку підтримали 315 осіб.

У відповіді за підписом секретаря міськради, виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука йдеться про те, що засновником підприємства об’єднання громадян «Волинська обласна профспілкова бібліотека імені І.І.Фуріва» є Федерація професійних спілок України. Приміщення на проспекті Молоді, 4 побудоване за кошти Всесоюзної центральної ради профспілкових спілок (ВЦРПС) і не належить до майна територіальної громади міста Луцька. У зв’язку з вищевказаним, Луцька міська рада не може приймати рішення щодо управління майном, яке не належить територіальній громаді міста.

«За дорученням депутатського корпусу міської ради 02.02.2017 голові Федерації Професійних спілок України Осовому Г.В. був направлений лист з проханням передати приміщення бібліотеки у міську комунальну власність із збереженням функціонального призначення приміщення», - повідомляють у відповіді на петицію.

Нагадаємо, питання збереження бібліотеки порушували депутати міськради.

Депутати облради повідомляли, що приміщення можуть у майбутньому продати «за копійки» і відкрити у ньому, до прикладу, ресторан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Д Показати IP 23 Квітня 2017 19:11
ОЦЕ ПРАВИЛЬНО ТАМ ІІ СКОРЕНЬКО ПРИХВАТИЗУЮТЬ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus