USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Депутата Волиньради звинувачують в крадіжці. РОЗСЛІДУВАННЯ

10 Липня 2014 19:00
Школа в селі Грем’яче Ківерцівського району – довгоочікувана мрія місцевих школярів і педагогів. Уже не перший рік влада роздає обіцянки про будівництво освітнього закладу. Та ніхто будувати так досі й не розпочав. Якщо донедавна причиною відкладання будівництва школи була відсутність коштів, то тепер все може «загальмуватися» через суди та кримінальні справи.

Депутата облради звинувачують у крадіжці

До редакції Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся представник ПП «Волиньагропомбуд» Віктор Бондаренко. Підприємство, каже, обікрали. І не хто-небудь, а депутат обласної ради.

Саме про такий злочин як крадіжка йдеться в заяві до Ківерцівського районного відділу УМВС від згаданого приватного підприємства.

Згідно з заявою, 15 травня минулого року тривав аукціон з продажу Грем’яченською сільською радою об’єкта незавершеного будівництва – приміщення школи площею забудови 2247 квадратних метрів під демонтаж. На аукціоні перемогло ПП «Волиньагропромбуд» і придбало вищезазначений об’єкт незавершеного будівництва.

Після набуття права власності, підприємство завершило демонтаж споруди у жовтні 2013 року. А 11 квітня 2014-го на майданчику не дорахувалося близько 70 залізобетонних плит для перекриття та близько 120 фундаментних блоків.


Довелося шукати, як і куди зникли ці будматеріали. Зі слів керівника підприємства П. Мухи, віднайшлися свідки, які бачили, хто доклав рук до зникнення цих плит та блоків. З’ясувалося, що до цього причетна депутат обласної ради, керівник санаторію матері і дитини «Пролісок» Валентина Касарда.

«У лютому-березні поточного року силами працівників КП санаторій матері і дитини «Пролісок» та технікою даного підприємства їх (матеріали – ред.) завантажили та вивезли на територію санаторію. Продовжуючи з’ясування даних обставин, я завітав на територію санаторію «Пролісок», де побачив, що з належних ПП «Волиньагропромбуд» залізобетонних плит для перекриття вимощено дорогу на території санаторію. При зверненні до директора санаторію Касарди В.І. з вимогою пояснити, що вказані будівельні матеріали роблять на території санаторію «Пролісок», остання зухвало відповіла, що у разі наявності в мене до неї якихось питань з цього приводу – мені слід пред’являти офіційні претензії та відмовилась надавати будь-які пояснення», - йдеться у заяві керівника ПП «Волиньагропромбуд».

Зі слів представника ПП «Волинагропромбуд» Віктора Бондаренка, шкода, яку нанесли підприємству, становить згідно з попередніми підрахунками мінімум 75,590 тисячі гривень. Саме через ці блоки нині й воюють приватне підприємство із керівництвом санаторію.

Не крали, а взяли, не ховаючись

Ще 29 травня Інформаційне агентство Волинські Новини звернулося до Ківерцівського райвідділу, аби правоохоронці прокоментували, чи дійсно мала місце крадіжка, і чи справді до неї причетна депутат Волинської облради.

Відповідь надійшла датованою 23 червня – майже за місяць. Згідно з інформацією, отриманою від правоохоронців, заяву ПП «Волиньагропромбуд» внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань та з цього приводу відкрили кримінальне провадження. Нині ж «проводяться всі необхідні слідчо-розшукові заходи». Більше інформації від правоохоронців отримати не вдалося.


Керівник санаторію, депутат облради Валентина Касарда, своєю чергою, каже: плити взяли і не ховалися, бо – не крали.

З її слів, Грем’яченська сільська рада перезаключила договір про прибирання території майданчика з санаторієм, бо попередній договір, укладений з вищезгаданим підприємством, був невиконаний. Валентина Касарда пояснює: територія, де лежать ті демонтовані плити, давно мала бути прибрана від цих будматеріалів. Та ПП «Волиньагропромбуд» не виконало строки договору, тож, сільрада звернулася до керівництва санаторію, щоб його працівники звільнили територію від тих плит.

«Ви заїдьте, подивіться, на що перетворили ту територію, у якому вона стані. Зачистити мали до кінця минулого року, але цього не зробили. Ми привели в порядок територію. Хочуть – нехай подають до суду», - каже Валентина Касарда.


Там має бути школа

Як пояснила голова Грем’яченської сільської ради Наталія Мельник, на території, звідки зникли плити, має будуватися нова школа, якої в селі чекають вже близько 20 років. Для того, аби звільнити майданчик під забудову й проводили аукціон минулого року, грошей на демонтаж не було, тож, вирішили недобудову продати, аби її прибрали. І хоч сільрада гроші за ці будматеріали виручила, та нині вона домагається розірвати договір з ПП «Волиньагропромбуд».

Справа у тому, каже жінка, що підприємство мало не лише демонтувати недобудову, а й прибрати територію від цих матеріалів до кінця 2013-го року. Бо вже цьогоріч на цьому місці має розпочатися будівництво нового освітнього закладу, на який уже й готова проектна документація.

На будівництво мають використати 35 мільйонів гривень з державного та обласного бюджетів.

Та плит і блоків підприємство не прибрало, хоч сільрада не раз зверталась до керівництва. Тож майданчик, де через це не можна ні зробити геодезичну зйомку, ні розпочати будівництво, став небезпечним, про що свідчать фото, зроблені цьогоріч, переконує голова сільради.


«За кілька метрів – дорога. Поруч – дитячий садок. Я що, мала чекати, щоб там хтось із дітей травмувався? Довелося просити керівництво санаторію, щоб працівники прибрали хоч найнебезпечнішу ділянку», - каже вона.

Переконує, договір з санаторієм, на прибирання території заключили, щоб прибрати хоча б її частину, бо підприємство цього не зробило. А угоду з ПП «Волиньагропромбуд» вирішили розірвати через суд – через невиконання умов, адже були порушені строки.

Бути школі чи ні?

Про розірвання договору й судові засідання, на ПП «Волиньагропромбуд», переконують, нічого не знали, а дізналися лише з розмови із журналістом. Представник підприємства Віктор Бондаренко припускає, що позов про розірвання договору подали у зв’язку з тим, що підприємство написало заяву до правоохоронних органів.

Днями стало відомо, що Господарський суд Волинської області таки розірвав договір між ПП «Волиньагропромбуд» та Грем’яченською сільською радою. Та здаватися на підприємстві не збираються – вже готують апеляційну скаргу, бо кажуть, що під час суду порушили ряд процедур. Приміром, реалізація майна, яке перебуває у комунальній власності, має відбуватися через публічні торги, а розірвання договору сільрада зініціювала уже після того, як плити вкрали, кажуть на підприємстві.

Як це вплине на початок будівництва нової довгожданої школи в селі – не може спрогнозувати ніхто. Однак, поки тривають слідчі дії, навряд чи хтось зможе зрушити з місця ці блоки та плити. А ось, якщо кошти цього року не освоять – реалізація мрії про новий, просторий навчальний заклад навзамін «хаті-мазанці» може знову відтермінуватися, допоки знайдуться гроші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
на Показати IP 10 Липня 2014 19:28
фотографіях видно,що ті плити тільки годяться на вимощування доріг,а не на перекриття.
Іра Показати IP 10 Липня 2014 20:23
Дійсно, такий безлад від ПП "Волиньагропромбуд", що аж страшно. Будувати з плит, які на фото не те що для дітей, для худоби страшно.
Міша Показати IP 11 Липня 2014 08:10
Той Муха-то ганд...н ще той-стільки народу подурив що дивно як він ще ходить.
До міши до Міша Показати IP 11 Липня 2014 08:35
а звідки те х---о Муха не з Рожищ?
к до До міши Показати IP 11 Липня 2014 10:23
Звідти воно
Вкладниця Показати IP 11 Липня 2014 10:02
Це все фігня, дрібниці у порівнняні з такими депутатами як брати Бондаруки, Осіпов, брати Кобаки, біснесмени Рижук, Токарський та інші , які взяли ("вкрали") десятки мільйонів кредитів і не вертають їх Західінкомбанку ..........от цікаво, коли проведуть своє розслідування прокуратура і міліція ?!!!
Тамара Показати IP 11 Липня 2014 10:47
Касарда В.І. - людина діла. Заїдьте і гляньте, яка чистота і порядок у тому санаторії. Персонал до відпочиваючих, як до людей відноситься. Готують смачно, все чисте і охайне. Валентина Іванівна порядна людина і дуже сумніваюсь, щоб вона в такі афери влізала би.
леонід Показати IP 6 Вересня 2014 21:19
як би там не було - але красти чуже майно , що належить ПП "Волиньагропромбуд" - протизаконно Зрештою,хто заважав пані Касарда самій придбати майно від незаавершенного будівництва школи ?Звичайно проще дочекатись, щоб хтось виконава основні роботи,розібрав приміщення незавершеного будівництва - і на дармовищину вкрасти будівельні матеріали. Браво пані Касарда!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus