USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Двом волинським дітям особливої долі придбали житло

4 Вересня 2015 16:33
Протягом 2015 року в Горохівському районі за державні кошти придбали житла двом дітям, позбавленим батьківського піклування.

Про це повідомляють у прес-службі Горохівсьокої райдержадміністрації.

Під час наради 3 вересня у голови райдержадміністрації розглянули питання про стан роботи в районі щодо захисту прав дітей.

Начальник служби дітей райдержадміністрації Інна Шеремета повідомила, що за станом на 1 вересня 2015 року на первинному обліку в службі у справах дітей Горохівської райдержадміністрації перебуває 23 –дитини-сироти та 52 –дитини, позбавлених батьківського піклування. З них: 49 –під опікою, піклуванням громадян, 5 – виховується в дитячих будинках сімейного типу, 15 – в прийомних сім’ях, 6 – перебувають в інтернатних закладах.

Так, протягом 2015 року з районного бюджету виділили 100 тисяч гривень на придбання житла у селищі Мар’янівка для особи із числа дітей, позбавлених батьківського піклування. З обласного бюджету виділили субвенцію у сумі 80 тисяч гривень на придбання соціального житла у селі Михлин для дитини, позбавленої батьківського піклування. На даний момент ці кошти освоєні у повному обсязі.

До слова, за станом на 2 вересня 2015 року на профілактичному обліку служби у справах дітей перебуває 102 дитини, які опинились в складних життєвих обставинах. З них: 95 – це діти, які проживають у сім’ях, де батьки або особи, які їх замінюють ухиляються від виконання батьківських обов’язків (37 сім’ї), 2 дітей, які схильні до самовільного залишення місця постійного проживання (бродяжництва) (2 сім’ї), 3 дітей, які зазнали фізичного, психологічного, сексуального або економічного насилля в сім’ї (3 сім’ї), 2 дітей, позбавлених батьківського піклування, які переміщені з тимчасово окупованої території або району проведення антитерористичної операції (1 сім’я).

На виконання доручень працівників слідчого відділу Горохівського РВ УМВС України у Волинській області, обстежили умови проживання та виховання 7 неповнолітніх, які скоїли злочини та провели профілактичні бесіди з ними та їх батьками.

Протягом 2015 року в службу у справах дітей надійшло 3 повідомлення щодо жорстокого поводження з дітьми. За результатами перевірок фактів вчинення насильства, 2 дітей взяли на профілактичний облік служби у справах дітей, 2 батьків притягнули до адміністративної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus