USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гаражі у промзоні Луцька дозволять узаконити

28 Грудня 2016 21:53
За отримання в оренду ділянки у промисловій зоні, де виконком вирішив знести гаражі, борються представники гаражного кооперативу.

Про це йшлося під час 16-ї сесії Луцької міськради 28 грудня.

Депутати розглянули проект рішення про відмову гаражному кооперативу «Січовий» в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування гаражів орієнтовною площею 0,05 гектара на вулиці Гетьмана Дорошенка, 1.

Член фракції «УКРОП» Юлія Дацюк розповіла, що проект рішення виносять на розгляд депутатів втретє і знову з формулюванням «про відмову». З її слів, вказана ділянка розташована у промисловій зоні, практично на болотній місцевості, а місцеві мешканці за власні кошти присипали її та утримували у належному стані. Відмова, зі слів обранця громади, налаштовуватиме людей не створювати гаражні кооперативи, адже створення кооперативу, як виявилося, не вирішує питання розміщення гаражів.

Представниця гаражного кооперативу «Січовий» Людмила Бездушко повідомила, що власники гаражів просять депутатів допомогти у наданні їм в оренду земельної ділянки.

У червні постало питання про демонтаж металевих конструкцій на вулиці Січовій, 10 та Дорошенка, 1 (10 металевих гаражів). Цього ж місяця власники конструкцій звернулися в управління містобудування та архітектури, де їм порадили створити гаражний кооператив. ГК «Січовий» створили та зареєстрували 30 червня.

В управлінні відповіли, що відповідно до генплану ділянка є промисловою зоною, а не прибудинковою територією. Однак вже 10 липня під час засідання земельної комісії міськради громадянам повідомили, що управління земельних ресурсів підготувало відмовний проект рішення, не вказавши причин.
Оскільки відмову не підтримали депутати міськради, власники гаражів у жовтні знову звернулися щодо надання ділянки в оренду. Зі слів представниці ГК «Січовий», місто могло б вже отримати 18 тисяч гривень, якби власники гаражів, які стоять вже понад 20 років, отримали ділянку в оренду.
Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала повідомив, що наразі винесення на розгляд питання про надання ділянки в оренду неможливе. Можливим воно стане у разі виконання двох умов: по-перше, потрібно скасувати рішення виконкому про знесення гаражів, а по-друге, потрібно розмістити їх відповідно до розробленого та погодженого управлінням генплану ділянки. Зараз гаражі, мовляв, стоять хаотично.

Отже, депутати вирішили не підтримувати відмовний проект рішення, а на наступну сесію міськради розробити проект рішення про скасування рішення виконкому щодо демонтажу гаражів. Тим часом власники гаражів зможуть розташувати їх відповідно до генплану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus