USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцька влада штучно створює проблеми ОСББ, - облрада

23 Листопада 2014 08:00
Посприяти у вирішенні проблеми мешканців луцької новобудови просять голову ОДА.

Відповідний запит зачитав депутат облради Борис Загрева під час 31 чергової сесії облради 21 листопада.

Депутат попросив облдержадміністрацію розібратися з ситуацією, яка виникла в Луцьку з будинком, розташованим на вулиці Ветеранів, 22. На думку депутата, міська рада зволікає з передачею будинку на баланс ОСББ.

Нагадаємо, у серпні цього року під час засідання виконкому відбулася суперечка про те, на чий баланс має бути переданий будинок. Адже там створене ОСББ, але його прагнули передати на обслуговування «М.Ж.К.».

Засідання міськвиконкому тоді виявилося «гарячим». Адже міські чиновники стверджували, що поки ОСББ не створене, то його має обслуговувати якесь із комунальних підприємств. Натомість член міськвиконкому, голова Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк попросила дати час та можливість мешканцям будинку вибрати самостійно, хто повинен обслуговувати та відповідати за власну багатоповерхівку.

Борис Загрева каже, що ситуація схожа на штучно створену. Адже люди з Луцькою міською радою б’ються більше року, просять передати будинок на обслуговування ОСББ.

«Ми такі речі мали б підтримувати. Але люди, звертаючись до міськради, не знаходять підтримки. Є, на мою думку, чиясь «волокита», завуальована тим, що хтось хоче закріпити свої інтереси», - каже депутат.

Тому допомоги у передачі будинку на баланс ОСББ просять вже у облдержадміністрації, аби голова доручив відповідним управлінням «розібратися» з ситуацією. Запит депутати підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
дідо Показати IP 23 Листопада 2014 08:07
Смачний кусочок цей будинок. Будинок новий ,ремонтувати непотрібно, зате компослуги будуть платити.
баба Показати IP 23 Листопада 2014 08:28
Чому сабатюки і бондаруки не пропонують організувати ОСББ в моєму будинку, якому 46 років? Добре вхопити новий будинок, поставити свої "тарифи" і добре вкрасти. Тому й то бондаруки і лавренюки кружляють, як шакали, навколо нового будинку-девятиповерхівки. Як стервятники над черговою жертвою.
лучанка до баба Показати IP 23 Листопада 2014 16:29
нашому будинку 40 років, минулої осені перейшли на ОСББ до Сабатюк, стали прибирати двір, під'їзди, перекрили дах. За часів правління ЖЕКУ такого і близько не було!
Опозиціонер Показати IP 23 Листопада 2014 09:05
На Загреві клейма немає де поставити, борець!
обс Показати IP 23 Листопада 2014 09:27
головний противник осбб - соколовська
ОСББ Показати IP 23 Листопада 2014 09:42
Соколовська не лише проти ОСББ, а проти всякого прогресу. Ця архаїчна сама не знає, чому вона сидить у міськраді.
Міська рада Показати IP 23 Листопада 2014 10:43
А яке відношення міська рада має до цього будинку, якщо жодної квартири комунальної власності у ньому немає?
Загреві Показати IP 23 Листопада 2014 14:41
міська влада дуже зацікавлена в якнайшвидшій передачі житлового фонду міста в ОСББ. Баба з воза, коням легше. А загреві що внесуть в вуха, то він і пездить з трибуни, жує, як пізда клоччя. Так і в питанні передачі державі колгоспних лісів. Баран є баран. Далі заготівника заготконтори не пішов, так і залишився у 70-х роках.
Ольга Показати IP 23 Листопада 2014 16:30
Живу в цьому будинку, ситуацію знаю досконало. Правління та голова нашого ОСББ - виключно жителі будинку, обслуговуємо будинок самі - як можемо і як вміємо. Для злих язиків - Саботюк та Лавренюк не мають відношення до нас, ні в чому зацікавлені бути не можуть, навпаки, не раз надавали потрібні консультаціі. Ситуація складна, дійшло до того, що не можемо законно включити ліфти, люди ходять пішки. Забудовник не надає потрібних документів, ми позбавлені можливості перевірити, чи відповідає будинок відповідним будівельним нормам, не маємо плану будівлі та прибудинковоі територіі - нам продали "кота в мішку". Нещодавно після прориву теплотраси виявилось, що вона не перенесена забудовником, як мало би бути, на відповідну нормам відстань від будинку . На ній тепер і пішохідна доріжка, і дитячий майданчик, і проізд для авто, і парковка. Теплотраса регулярно, як годиться, протікає, все це розкопують, шукають дірку, поганенько латають. Відновлювати покриття не Луцьктепло не зобов'язане. Якщо насупний раз протече під дитмайданчиком, його не буде. Шановні можновладці! Хто небайдужий, допоможіть! Це ваша робота, чому ми маємо випрошувати вашоі допомоги?
Ользі Показати IP 23 Листопада 2014 17:06
Поганому голові ОСББ, як і поганому танцору завжди щось заважає. Забирайте будинок на баланс і обслуговуйте, перестаньте каламутити воду на рівному місці! Документи забудовник не може утримувати - вони йому не потрібні, а вам обов'язкові.
Анонім до Ользі Показати IP 23 Листопада 2014 17:51
Для того, хто розуміється у тонкощах процесу правильноі постановки на баланс новобудови, суть проблеми зрозуміла. Не допомагаєте - то не заважайте. Танцюйте собі, шановний хороший танцюристе, у вас видно нема того, що заважає танцювати. А то б займалися чимось кориснішим і приємнішим у неділю.
ЖЕК Показати IP 23 Листопада 2014 17:10
"Депутат попросив облдержадміністрацію розібратися з ситуацією, яка виникла в Луцьку з будинком, розташованим на вулиці Ветеранів, 22. На думку депутата, міська рада зволікає з передачею будинку на баланс ОСББ". Виявляється, там давно (зі слів Ольги), створене ОСББ. А Загрева, як і в усьому, навіть ситуацією не володіє.
Дмитро Показати IP 23 Листопада 2014 20:25
В соціальних мережах безліч документів, тренінгів і порад, як створити ОСББ. І не треба там втручання Сабатюк і того, з ким вона їздить на пляж. Таких спеців ми бачили. А цей будинок новий, збудований на совість, і тому таке ОСББ може жити пару десятків років, не обдираючи дольщиків. А ті "майстри" зі створення будинкових обєднань нехай візьмуть будинок 60-70-х років, де в підїздах обдерто, несе паршивим сільським нужником, де сусід сусіда топить, де 20 років протікає дах, де пятий поверх зїв грибок, і покажуть, як вони вміють працювати. Не лише на свою бездонну кишеню. З ОСББ зробили бізнес. Хтось за це понесе суворе покарання.
Поганий танцор Показати IP 23 Листопада 2014 20:53
В Луцьку є так звані очільники ОСББ, які очолюють по 5-7 обєднань, хоч по статуту ОСББ бухгалтер і директор мають бути з того ж будинку, де вони мешкають. Ці танцори крадуть і діляться, обдирають нещасних пенсіонерів, які стоять на милицях в черзі вчасно заплатити за комунальні послуги, і нічого їм не заважає. ОСББ - це великий простір для роботи правоохоронців, непочатий край роботи, тайга.
жкг до Поганий танцор Показати IP 24 Листопада 2014 21:05
Х*рня повна -читай закон
ойойой Показати IP 24 Листопада 2014 21:04
Шо монополюги і дармоїди жеківські приходить ....От вам люди і вся правда- осбб не дає можливості красти! А як же будуть качати бабло з нас, якщо будемо вимагати отчот!
Олександр Показати IP 25 Листопада 2014 14:31
Что бы вам помочь нужно знать больше чем то что описано тут. Честно говоря вообще не понимаю при чем тут гор совет?, ну, разве что, он и был застройщиком. Так как дом нужно было принимать сразу с застройщика на жителей, и не важно что не весь дом был заселен, хватает и 3 квартиры. Но опять же, повторюсь о том что я не в курсе кто застройщик. Что же касается к кому обратится, смело можно писать Гройсману В. в Киев. Этот человек не только разбирается в ситуациях по осбб но и в минимальные строки помогает в разрешении таких вопросов, и думаю что влияние на городские власти у него тоже найдутся быстро. По поводу передачи дома горсоветом на М.Ж.К. Я так понимаю это делается кокраз для того что бы включить вам лифты и так далее, так как я понял с переписки осбб создано, но! так как на баланс его еще не взяли сами жильцы то комунальные предприятия такие как "лифт" "свет" "вода" не имеют с кем заключить договор на надання услуг, что само по себе ставит весь дом под угрозу отключения от услуг. Может передача к М.Ж.К. как раз и связана данной проблемой. В любом случае нужно иметь больше информации по ситуации, ясно одно, криками и кулаками многого не добиться, есть заког, есть прокуратура, суд и остальные органы которые могут вынести решения и заставить сделать то что кто то там не хочет.
Ольга до Олександр Показати IP 28 Листопада 2014 12:14
Как можно Связаться с Вами? Если не пропало желание помочь...
житель будинку 22 до Показати IP 25 Листопада 2014 21:43
По перше міська рада нам встановила тариф за 1 кв метр 3 грн. На обслуговування яке мав надавати приватний жек під назвою М.ж.к.(ПАТ м.ж.к. лтд) при цьому середній тариф по місту 2 гривні.ми члени осбб були проти цього і вимагали та вимагаємо передати будинок нам напряму від забудовника луцький домобудівельний комбінат~приватна фірма на баланс осбб.в цьому нам категорично відмовляють.а м.ж.к. були готові передати.звернення до забудовника та міськради безрезультатні.пропонують тільки прийняти деяку документацію на будинок і все.без підписання акту прийняття будинку як передбачено постановою КМУ.таким чином ми не зможемо перевірити що ми отримали на якість.не зможемо пред'явити будь які претензії до ЛДБК.міська влада теж уникне будь якого відношення до будинку. Аж смердить корупцією і покровительством.а всім розповідають казки як вони міняють країну на місцях.допоможуть хто може.
баба Показати IP 28 Листопада 2014 12:50
Не має чим занятися прокуратура і правоохоронні органи то хай займуться Соботюк скільки вона та підлегли її викачали з людей гроші для створення ОСББ особливо з старих приміщень які потребували реконструкції.Нагріла рики добре.
патріот до баба Показати IP 2 Грудня 2014 19:47
Та шо ж ти завидуєш,ач яка гниль, та візьми і працюй як Юлька! І руки не гріти треба, а головою думати, то заробиш!дармоїди, які не вміють нічого робити, той будинок не хочуть віддати, сидять по жеках і ніх,ра не будуть робити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus