USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі посадовці підписують завідомо неправдиві документи

3 Червня 2016 21:37
Окремих обранців громади Луцька, а також першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева підозрюють у причетності до корупційних схем.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 3 червня.

Так, вкотре гострі дискусії виникли через надання церковній громаді землі під будівництво недільної школи. Ніби й мета благородна, й задум хороший, якби не декілька «але».

Здавалося б, немає нічого особливого у тому, що лучанка Богдана Жолнач свого часу орендувала гаражі, що знаходяться у Луцьку на вулиці Грабовського, 5. Згодом, шляхом поліпшення майна, вона викупила ці приміщення, а разом із ними – й суміжну землю.

Однак депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук запевняє колег, що, побувавши на цьому місці, не побачив жодних «невід’ємних» поліпшень. Він переконаний, що членів виконкому, які проголосували «за» надання Богдані Жолнач дозволу на викуп майна, м’яко кажучи, ввели в оману. Як доказ – світлини, що свідчать про відсутність будь-яких поліпшень на вищезгаданій території.

Тим часом з проханням про видачу дозволу на розроблення землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вулиці Грабовського в постійне користування звернулася релігійна громада преподобного Іова Почаївського Української православної церкви Київського патріархату.

Тож, не довго думаючи, під час однієї із сесії Луцької міської ради депутат Євгеній Ткачук виніс на розгляд обранців громади проект рішення щодо надання цієї земельної ділянки для будівництва недільної школи. Ті одноголосно проголосували «за». Після цього Богдана Жолнач написала зустрічну заяву, в якій йдеться про те, що вона вбачає корупційну складову в діяннях депутатського корпусу загалом і депутата Ткачука зокрема.

Під час вивчення документів члени комісії оглянули договір купівлі-продажу. Депутат Ігор Поліщук звернув увагу присутніх, що з боку міської ради вказаний договір підписаний Тарасом Яковлевим, який на той час був начальником управління комунального майна. Ігор Поліщук зауважив, що перед підписанням договору управління мало б перевірити наявність чи відсутність поліпшень, внаслідок яких і вдалось викупити приміщення, однак, чому цього не було зроблено - невідомо.

Крім того, Євгеній Ткачук звернув увагу членів комісії на ще декілька фактів придбання комунального майна, на його думку, за заниженими цінами. Під час огляду документів з'ясувалось, що і по згаданим Євгеном Ткачуком об'єктах договори підписував Тарас Яковлев.

Крім того, депутат Григорій Пустовіт звернувся до Євгенія Ткачука з проханням не втягувати церкву в завідомо конфліктну ситуацію.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що лучанка Богдана Жолнач поскаржилась до Луцької міської ради щодо тривалого безпідставного неприпинення Державного акту на право постійного користування землею попереднього власника нерухомого майна. Тож, під час засідання 78-ої сесії Луцької міської ради обранці громади задовольнили її прохання.

Зі слів старости церкви Сергія Політила, він не побачив жодного обіцяного поліпшення на земельній ділянці.

«Зробили там ліс і розсадник антисанітарії. То навіщо таким займатися і давати людині земельну ділянку? Краще дозволити побудувати недільну школу для дітей. Я вважаю, лише таке рішення буде правильним», - зауважив священик.

«Усе це – нескладна корупційна схема привласнення майна через його поліпшення. І ми всі це розуміємо», - зауважив депутат міськради Павло Данильчук.

Тим часом виявилось, що, ймовірно, сам цього не бажаючи, депутат Ткачук викрив і діяння першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, оскільки договір про викуп приміщення підписував саме він.

Так, попри те, що жодних обіцяних поліпшень на вищезгаданій ділянці не виявили, віце-мер завідомо попідписував не зовсім правдиві документи. Виходить, що церкву та громаду міста свідомо втягнули в міжособистісні чвари між депутатами, а у даному випадку – між Андрієм Осіповим, який є, власне, адвокатом Богдани Жолнач, та Євгенієм Ткачуком.

У результаті, луцькі обранці громади порадили пані Жолнач звернутися із відповідною заявою до суду, мовляв не хоче віддавати земельну ділянку церкві – нехай судиться.

За таке рішення вони й проголосували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Yevgen Показати IP 4 Червня 2016 01:48
та не тільки луцькі!
виборець Показати IP 4 Червня 2016 10:14
"Усе це - нескладна корупційна схема... І ми всі це розуміємо" - зауважив депутат Луцької міської ради Павло Данильчук." Ну я наприклад не розумію, що це за схема, а от депутати прекрасно розуміють. От зокрема, Данильчук - він в долі чи в тємі?
депутатам Показати IP 4 Червня 2016 14:57
Цей добродій ще продавав ветхі споруди на підозрілих аукціонах. Тепер жителі прилеглих будинків мають проблеми. У дворі КРИВОГО ВАЛУ 23 на відстані 6-7 м від 4-рьохповерхового (дерев*яного всередині будинку) будують ТРИПОВЕРХОВИЙ хостел під видом комерційного офісу. Подвір"я стане парковкою - глухим "колодцем-пітерським". А молоде обдарування мешканцям каже: "Потерпите!"
Дьодік Показати IP 4 Червня 2016 15:10
Там уже будується багатоквартирний будинок. Це ж територія колишнього призовного?
До Дьодік Показати IP 5 Червня 2016 23:43
Кривий Вал - це центр! Під самими вікнами мера !!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus