USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Будівництво в центрі міста – законне?

7 Липня 2014 19:11
Забудова на вулиці Лесі Українки, 33 – цілком законна переконують в Луцькій міській раді. Однак те, яким має бути фасад новобудови, поки що до кінця не визначились.

Про це розповів начальник управління містобудування і архітектури Луцької міської ради Леонід Герасимюк у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини.

Нагадаємо, минулого тижня, волинські ЗМІ повідомляли, що в центрі Луцька – незаконна забудова. На місці згорілого 10 років тому нині йде будівництво 4-поверхового житлового будинку на 10 квартир. Та минулого тижня місцеві мешканці викликали муніципальну дружину, бо побачили, як вивозять звідти стару бруківку.

Головний архітектор міста Леонід Герасимюк, який «зник» з місця події, нині каже: повважав, що його присутність тоді була недоцільна. Адже це була робота правоохоронних органів, які приїхали на виклик.


Сама ж забудова на тому місці – цілком законна, переконує він. Нині лише не досягли домовленостей, яким має бути фасад. Бо ж центральна вулиця – візитівка міста.

«Будинки на цій вулиці кілька разів руйнувалися і відновлювалися у різні періоди. Поки що ми вирішуємо, яким саме має бути фасад, аби будинок презентував один з періодів історії міста», - каже архітектор.


Бруківка, яку намагалися вивезти з того місця – шашка Терлінського, яку свого часу вдалося зберегти під час реконструкції вулиці Богдана Хмельницького.

«Шкода що при реконструкції вулиці Лесі Українки, коли її зробили пішохідною, не зберегли шашку Терлінського, як це вдалося на Богдана Хмельницького. Тоді бригада спеціально їздила до Львова – навчатися технології укладання цієї шашки, хоч нам пропонували її зняти, продати і залити всю дорогу бетоном», - розповідає він.


Коли реконструйовували вулицю Лесі Українки, то плитку поклали поверх шашки, аби зрівняти колишні проїжджу частину і вищий тротуар. Коли робітники почали копати. Тоді й натрапили на той шар шашки Терлінського. Леонід Герасимюк припускає, що забудовник цей момент не передбачив і не повідомив відповідне управління. Тож старовинну бруківку таки могли втратити, якби не пильність місцевих мешканців. Тож кам’яну шашку зберегли.

А з тим місцем, яке було не надто привабливим, зауважує він, робити щось все одно було треба. Леонід Герасимюк переконує, що забудовник йде на діалог, і не проти збудувати будинок, який відповідав би духу Старого міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Не затуляйте Показати IP 7 Липня 2014 19:21
Не затуляйте Евросекондхенд, варвари!....
Ойойой Показати IP 7 Липня 2014 21:07
Ті архітектори вже давно відомі,"напроектувли" вони і за Шиби і за Кривицького. хабарники ще ті.
брати до Ойойой Показати IP 7 Липня 2014 22:42
та ще раз брати товаіщі..
ВІН Показати IP 7 Липня 2014 21:29
з якого часу шашка терлінського стала архітектурною памяткою
справедливий Показати IP 7 Липня 2014 23:43
Будуйте , але не портіть архітектуру, робіть як німці,не вмієте то їдьте навчіться, !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus