USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Ділянку в Старому місті Луцька віддали під забудову

30 Червня 2016 12:50
Для будівництва житлово-офісного комплексу депутати вирішили надати скандально відому ділянку на вулиці Кафедральній, 13.

Про це йшлося під час 10-ї сесії Луцької міської ради 30 червня.

Депутати розглянули проект рішення про надання ТзОВ «ЛУЦЬКМІСЬКБУД» в оренду земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлово-офісного комплексу на вулиці Кафедральна, 13.

Депутат Андрій Козюра запропонував внести зміни до проекту рішення,який вже не вперше розглядає міська рада. Так, забудовника зобов’яжуть провести археологічне дослідження за власні кошти, а за необхідності - забезпечити проведення розкопок. Невиконання цього пункту є умовою для розірвання договору оренди.


Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зазначив, що питання абсолютно незаконне – так, невідомо, яким чином набуте право власності на незавершене будівництво, яке є пам’яткою архітектури. Виявилося, що існують документи та паспорт цієї пам’ятки, хоча депутатів переконували, що це не пам’ятка. Невідомо також, чому її не вносять до реєстру, та хто за це повинен понести відповідальність. Депутат підтримав пропоновану зміну про проведення археологічного дослідження, але відзначив, що досі невідомо, що в подальшому буде з пам’яткою, та чи буде до неї відкритий доступ.


Депутат Павло Данильчук зауважив, що археологічну експертизу за кошти забудовника досі не було зроблено.

Своєю чергою, міський голова Микола Романюк переконував, що будівництво дозволить дати життя Старому місту, яке зараз вмирає. Він погодився у необхідності проведення археологічного дослідження та наголосив, що буде відновлена забудова, яка існувала раніше.

У підсумку, проект рішення з пунктом про обов’язкове проведення археологічного дослідження усе ж підтримали 24 обранці міської громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
наал Показати IP 30 Червня 2016 14:11
Порішають.....як в свій час порішали з будівництвом Буратіно.Козюра і компанія ніяк не нажруться. Чим більше в краіні хаос тим більше гниди збагачуються.
Людмила до наал Показати IP 30 Червня 2016 14:34
Козюра і під мостом на Ковельській будує. Скоро русло Стира повернеться у минулий час Рядом людям не дозволяють приватизувати землю.
ЛУЧАНКА Показати IP 30 Червня 2016 14:18
Люди!На Лесі Українки ріжуть дерева!!!!!!Під реконструкцію.Чергове відмивання бабла гопкомпанією!
Ніна Показати IP 30 Червня 2016 19:34
Ага, поговорили, очі позамилювали людям, на тому й усе... Далі ж ніхто контролювати нічого і нікого не буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus