USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьких чиновників хочуть покарати за руйнацію археологічної пам’ятки

11 Вересня 2015 11:23
Притягнути до дисциплінарної відповідальності чиновників міського і обласного рівнів, які допустили руйнування підземель на території історико-культурного заповідника, пропонують краєзнавці.

Про це стало відомо під час засідання робочої групи громадськості та краєзнавців спільно з постійною комісією міської ради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму з питань збереження та розвитку історичного середовища міста Луцька сьогодні, 11 вересня.

Нагадаємо, уже третій рік розриті підземелля на вулиці Кафедральна, 13 - вони руйнуються, засипаються сміттям. Свого часу ділянку виділила Луцька міська рада, але археологи домоглися, щоб будівництво зупинили.

Відтак, уже три роки ділянка на території Історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» перетворилася на великий «смітник» зі зруйнованим парканом.

По тому з’явилася інформація, що скандальна ділянка за адресою Кафедральна, 13 у «Старому місті» може перейти в інші руки. Тим часом, на думку експерта, у такий спосіб хочуть узаконити беззаконня.

На серпневе сесійне засідання виносився проект рішення, аби розірвати договір з мамою нардепа Сергія Мартиняка на оренду ділянки в історичній частині міста. Втім, до розгляду та ухвалення навіть не дійшло – його зняли з порядку денного.

Свого часу робоча група звернулася в облдержадміністрацію з проханням внести до реєстру культурної спадщини підвали втраченої забудови 16 століття. Натомість управління культури ОДА надіслало відписку, в якій пропонує міськраді звернутися до ДП «Волинські старожитності» з проханням законсервувати пам’ятку.

Краєзнавець Ігор Левчук переконує, що декілька років ані міські чиновники, ані обласні не поворушили й пальцем, аби внести ново виявлену пам’ятку архітектури в реєстр пам’яток. Хоча це мали зробити ще три роки тому. На його думку, ця бездіяльність призвела до руйнації підземель, а це – взагалі кримінальний злочин.

Відтак, група вирішила підготувати лист до голови ОДА та Луцького міського голови з проханням притягнути до дисциплінарної відповідальності чиновників обласного управління культури і міського відділу охорони культурної спадщини за бездіяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
хотенчики Показати IP 11 Вересня 2015 12:18
хотеть не вредно.
5657 Показати IP 11 Вересня 2015 13:21
покарати чиновників... ми "ЗА", причому всіх!!!
Реаліст Показати IP 11 Вересня 2015 15:13
Незмінний Матвіїв???...
Романюк Показати IP 12 Вересня 2015 08:42
А викусіть!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus