USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Мешканці Володимира-Волинського повпливали на будівництво супермаркету

19 Серпня 2019 07:40
У Володимирі-Волинському триває будівництво нового торгового центру. Місцевий мешканець, голова кооперативу «Весна» Валерій Чичилінський розповів, що місцеві мешканці були обурені планом будівництва, адже електромережі по вулиці старі, на теплотрасі прорив, а відсутність парковки біля супермаркета утруднить, або й унеможливить доїзд до прилеглих будинків.

«Уявіть, скільки машин буде під’їжджати і куди вони будуть їхати? Звісно, у наші двори. А це безпека для наших дітей, постійні вихлопні гази. Це одні незручності. Двір – це не місце для парковки. Окрім цього, ми наголосили, щоб будівництво було не вище другого поверху, оскільки дуже близько біля житлових будинків, будуть кондиціонери, випари, шум», - обурюється Валерій Чичилінський.

З цього приводу він каже, що мешканці добилися зустрічі за круглим столом у міській раді і всі ці претензії озвучили представникам забудовника.

«На жаль, ми відповіді ми так і не отримали. Але сподіваємось, що до нас дослухаються. А якщо ні, то ми докладемо максимум зусиль, аби відстояти своє право на комфортні умови життя», - наголошує чоловік.

На ці питання вдалося отримати відповіді в коментарі від представника забудовника Сергія Радкевича. Він запевняє, що усі ці питання прописані в детальному плані території і задоволені будуть усі. Зміни в план будівництва внесли.

«Коли здавався детальний план території питання парковки зняли, оскільки планується об’єднати дорогу і зробити проїжджу частину більше 5 метрів. І парковку зробити збоку на протилежній стороні від житлових будинків. Зелену зону не чіпатимуть, вона лишається місцевим мешканцям», - розповідає Сергій Радкевич.

До слова, на громадських слуханнях люди мали можливість подивитися документацію, а розробник відповів на всі питання, які хвилювали присутніх.
«Територію біля житлових будинків не займуть, там не буде ні парковки, ні зони розвантаження. Територія розвантаження перенесеться в іншу зону. Коли будувався детальний план, то там не було чітко враховано, що через зелену зону проходить теплотраса і колектори. А в теплотрасі є значний прорив. Її мають розкопати, знайти прорив і поремонтувати. Ми допомагаємо КП «Володимир-Волинське теплоенерго», аби питання з теплотрасою вирішилося якомога швидше. Оскільки потім, коли зроблять благоустрій біля торгового центру, вирішити цю проблему буде набагато складніше. Врахувавши побажання місцевих мешканців, територію біля центру ми плануємо обкласти тротуарною плиткою, а парковку зробити у формі «ялинки». Тобто в’їзд до будинків вільний і паркуватися клієнти торгового центру в дворах не будуть», - наголосив представник забудовника.

Також місцеві мешканці підняли питання щодо стану електромереж, адже з появою торгового центру навантаження на них зросте в рази.

«Забудовник передбачив на це кошти та звернувся із відповідним проханням в обленерго, аби ввести додаткову лінію потужності та поставити ще один трансформатор, який не вплине на роботу вже існуючих ліній електропостачання. Відповідно до вимог, забудовник придбає новий трансформатор, який підключать до електромережі. І не зважаючи на велику кількість техніки в торговому центрі, змін в електропостачанні місцеві мешканці не відчують», - додав Сергій Радкевич.

На зборах, місцеві мешканці прилеглих будинків говорили також про те, що хвилюються, аби не відбулося зсувів землі. Сергій Радкевич пояснив, що планують підкріплення грунтів на 15 метрів на закласти надійний фундамент.

Якщо супермаркет буде популярний, то зможуть розширити і мешканцям суднього будинку приватного сектору пропонуватимуть покращити їхні житлові умови.

«Сьогодні люди живуть у старому дерев’яному будинку із туалетом на вулиці. На сьогодні він морально застарілий. Людям пропонуватимуть нові квартири з комфортними умовами проживання, а територію використають під парковку торгового центру», - наголосив Сергій Радкевич.

Також він додав, що новий торговий центр матиме лише один поверх і будівля аж ніяк не буде затуляти світло сусіднім будинкам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хохо Показати IP 19 Серпня 2019 07:51
всі вони брехуни. дозволь лиш штик в землю загнати то зразу почнуть робити все що їм трба і клали ви на добросусідство
Опаньки!!! до хохо Показати IP 19 Серпня 2019 13:19
та базар тим мешканцям потрібно було зорбити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus