USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підземелля 17 століття в Луцьку враз стали незавершеним будівництвом

16 Жовтня 2015 10:56
Спір навколо ділянки на вулиці Кафедральній, 13 в Історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк» обростає новими паперами. Забудовник, з яким планували розірвати договір оренди, вже зареєстрував на цій ділянці нерухоме майно – незавершене будівництво. Чи законно видали документи в реєстраційній службі має розбиратися прокуратура.

Про це стало відомо під час засідання комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорт та туризму, яке відбулося спільно із експертною групою краєзнавців сьогодні, 16 жовтня.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що скандальна ділянка за адресою Кафедральна, 13 у «Старому місті» може перейти в інші руки. Тим часом, на думку експерта, у такий спосіб хочуть узаконити беззаконня. Зауважимо, що зараз ділянка в оренді мами нардепа Марії Поцілуй, а та, своєю чергою, віддала її в суборенду ТзОВ «Луцькміськбуд».

Спершу забудовнику пропонували добровільно відмовитися від земельної ділянки, згодом - луцьким депутатам пропонували розірвати договір оренди землі із орендарем, але рішення не підтримується.

Ділянка у Старому місті на вулиці Кафедральній, 13 перетворюється на смітник. Вже три роки на ній не ведуться роботи. Водночас, підземелля 17 століття руйнуються.

Однак, минулого місяця ТзОВ «Луцькміськбуд» пред’явило до міської ради витяг з реєстру речових прав, згідно з яким на Кафедральній, 13 зареєстровано незавершене будівництво, стан готовності якого 3%.

В управлінні архітектури кажуть, що перевірити законність витяг з держреєстру не має повноважень, як і новостворена інспекція архбудконтролю міської ради. Але як підвали 17 століття стали незавершеним будівництвом – залишається загадкою.

Сама орендар Марія Поцілуй хоче припинити оренду, а суборендар «Луцькміськбуд», яке зареєструвало незавершене будівництво, хоче сам орендувати цю ділянку. Натомість земельна комісія міської ради пропонує припинити оренду Марії Поцілуй за умови надання в оренду землю «Луцькміськбуду».

Члени комісії після обговорення домовилися направити скаргу до прокуратури, аби в рамках кримінального провадження залучені експерти змогли перевірити, де і як на цій ділянці з’явилося 3% незавершеного будівництва торгово-офісного центр, якщо там будівництва взагалі не велося.

Члени комісії підозрюють що документи просто-напросто підроблені. Тим паче, згадані документи з’явилися за декілька днів до сесії міської ради, під час якої планували розірвати договір оренди землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Закон Показати IP 16 Жовтня 2015 11:13
так і зроблять, але після того,як нададуть в оренду землю.Відповідно земля залишиться в забудовника а забудови всеодно не було тому і немає що зносити.а архітектура ягням виявилась безневиним.Яке може бути незавершене будівництво,якщоб вони не видали декларацію про початок будівництва.Окрім того де паспорт будівництва.хтось його бачив!!??)))Взяли хабар і безневиними притворюються с.ки)))
опа Показати IP 16 Жовтня 2015 12:06
Тут без МАТВІЇВА не обійшлося!
Че до опа Показати IP 21 Жовтня 2015 09:40
+ Шабала

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus