USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підземелля 17 століття в Луцьку перетворюється на смітник

21 Травня 2015 12:41
Уже третій рік розриті підземелля руйнуються, засипаються сміттям. Свого часу ділянку виділила Луцька міська рада, але археологи домоглися, щоб будівництво зупинили.

Відтак, уже три роки ділянка на території Історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» перетворилася на великий «смітник» зі зруйнованим парканом.

По це стало відомо під час засідання комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму сьогодні, 21 травня.

Нагадаємо, в Старому місті на вулиці Кафедральна, 13 депутати міської ради виділили ділянку під забудову офісно-торгового центру. Орендарем є ТзОВ «Луцькмістобуд». Під час проведення земляних робіт там виявили залишки об'єктів XVII століття.

По тому виявили, що ділянка, відведена під забудову, досліджена не повністю: дослідили лише 30% площі, і лише метр у глибину ділянки. До слова ці археологічні роботи здійснювалися ще в 1997 році.

Відтак, земляні роботи в 2012 році припинили, аби можна було дослідити ділянку детальніше.

Тепер, каже депутата міськради Павло Данильчук, плівка, якою були прикриті мури, порвалася, паркан зруйнувався, у підземеллях збирається вода, там валяється сміття. А будинок Косачів, зі слів депутата, під час земляних робіт, покрився тріщинами.

Натомість присутній на комісії депутат Василь Гриб повідомив, що «там вже давно був би гарний будинок, якби будівництво не зупинили. А так уже й інвестора немає».

А щодо підземель, то підприємець, нібито, планував його законсервувати і зробити окремий вхід для туристів.

Однак факт залишається: в Старому місті стоїть непривабливий ані для туристів, ані для городян об’єкт.

Відтак, депутати проголосували за те, щоб управління архітектури і разом з відділом збереження культурної спадщини управління культури міськради розібралося з ситуацією і винесли рекомендації на наступне засідання комісії.

Крім того, депутати планують здійснити виїзне засідання комісії в Старе місто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 21 Травня 2015 14:48
а могли би гроші заробляти на цьому, водячи туди туристів...
Тарас Показати IP 21 Травня 2015 19:18
Це Європа......
вовк до Тарас Показати IP 21 Травня 2015 19:29
Це прошу пана повна Жо-а
Анонім Показати IP 21 Травня 2015 21:19
мартинюк лобіює питання продовження будівництва ;)?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus