USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На місці древнього поселення у Луцьку зводять багатоповерхівку для поліцейських

28 Грудня 2016 14:18
Скасування містобудівних документів на два скандальних будівництва у Луцьку стало одним із «гарячих питань» чергової 16 сесії Луцької міської ради 28 грудня. Крім конструктивного діалогу, не обійшлося в сесійній залі без критики та звинувачень. Але, незважаючи на це, депутати таки скасували скандальні рішенян виконкому.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, рішення виконкому про коригування детального плану території забудови на вулиці Ковельській, 17 та затвердження ПДП для ділянки на вулиці Глушець пропонують скасувати рішенням сесії.

Доповідач зі згаданого питання – депутат від «Народного контролю» Павло Данильчук пояснив: проектом рішення пропонується скасувати рішення виконкому «Про затвердження детального плану території в межах вулиці Глушець, річки Стир та об’їзної автомобільної дороги у місті Луцьку» та «Про дозвіл на коригування проекту детального плану території в межах вулиць Ковельської, Іова Кондзелевича та річки Стир у місті Луцьку». На сьогоднішній день ці дві ділянки є найбільш спірними в місті.

Перша ділянка - там планує будуватися управління поліції. Незважаючи на те, що на вулиці Глушець видана декларація на підготовчі роботи, там уже розпочинається будівництво: виритий котлован, а ділянка обнесена парканом. Під час засідання виконкому депутати просили не затверджувати ПДП, адже там не передбачена забудова, відповідно до генплану. Навіть внесені зміни до зонування не дозволяють будувати об’єкт, який там хочуть – внесені зміни дозволяють будувати там до 5 поверхів.

ЧИТАТИ ЩЕ: БАГАТОПОВЕРХІВКА ДЛЯ ПОЛІЦІЇ У ЛУЦЬКУ: ДОРОГУ – ГЕТЬ, ЧУЖУ БУДІВЛЮ – ЗНЕСТИ?

Крім того, депутати отримали документи від державного підприємства «Охоронна археологічна служба України» від 2014 року в якому йдеться, що на цій ділянці свого часу було давнє поселення і будь-які роботи можна там виконувати лише після археологічних досліджень, а прокладання мереж можливе тільки за присутності спеціалістів-археологів.

Земельна ділянки надавалася МВС, яке ліквідоване, а управління Нацполіції не є правонаступником і не має права там будувати.

Що ж до будівництва на Ковельській, 17, то нині триває розробка історико-архітектурного плану, на основі якого має бути новий генеральний план. І ця ділянка віднесена до історичного ареалу. Тож коригування ПДП тут теж слід відмінити, вважає депутат.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОВЕЛЬСЬКА, 17: ЗАБУДОВУ ОХОРОННОЇ ЗОНИ ЗАПОВІДНИКА У ЛУЦЬКУ НАЗВАЛИ АБСУРДОМ

Після виступу доповідача, посипалися запитання і зауваги. Так, голова земельної комісії міськради, представник фракції «Солідарність» Євгеній Ткачук зауважив, що в будинку, який зводиться на вулиці Глушець, пропонується надати квартири бійцям підрозділу «Світязь», які вели та ведуть бойові дії в зоні АТО.

У відповідь Павло Данильчук зауважив: «Якщо є таке бажання – хай очільник управління Нацполіції в області Петро Шпига це озвучить. Поліція має давати своїм працівникам житло, але хай це буде юридично правильно».

Депутат від «Батьківщини» Андрій Козюра зазначив: рада має мотивувати, в чому незаконність рішення виконкому. Мовляв, у цьому випадку йому не зрозуміло, в чому незаконність.

На це Павло Данильчук додав: щодо першого питання під час засідання виконкому, той же Андрій Козюра був проти і обіцяв винести рішення про скасування в раду, але цього не зробив. А щодо питання по Ковельській, 17, то він - Андрій Козюра - зацікавлена сторона. «Правда?», - звернувся Данильчук до колеги.
Такий поворот Андрієві Козюрі не сподобався, і він вирішив поставити інше, провокативне запитання.

«Враховуючи вашу активність навколо всіх забудов у місті, виникає запитання, в чому ваша зацікавленість до всіх будівництв. Чому ви цим займаєтеся? Бо схоже, що це не громадська діяльність, а бізнес», - звернувся Козюра до Данильчука.

Урешті, депутати проголосували за проект рішення за основу. І фракція «Батьківщина» тут же оголосила про 5-хвилинну перерву.

По тому посипалися депутатські пропозиції: Євгеній Ткачук пропонував виключити з проекту рішення пункт про будинок для поліції, та її не підтримали.

Депутат від Радикальної партії Сергій Була пропонував передати ділянку на Глушець на аукціон, як це зробили з ділянкою на вулиці Арцеулова. Але, як слушно зауважив голова фракції УКРОП Ігор Поліщук, ця ділянка в державній власності.

Андрій Козюра знову просив перерви. Після спілкування з колегами він оголосив, що переважна частина депутатів не зовсім розуміє суть рішення. Тому він запропонував зняти питання з розгляду, розділити його за окремими рішеннями виконкому і на наступному засіданні приймати рішення.

Проте жодна з пропозицій депутатів не знайшли підтримки в залі. Натомість обранці громади підтримали проект рішення вцілому і скасували обидва рішення виконкому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 28 Грудня 2016 14:57
Прийдеться К-рі та Я-ву віддавати назад бабло за Ковельську ))))))))))))
Надійка Савченко до Лучанин Показати IP 29 Грудня 2016 14:49
Буде гарний Дендропарк для прогулянок але без буфетів і шашликів як в парко-дурдомі ім. Л.Українки. А К-ра це так черговий пшик в історії міста як і усе стадо ідіотів "Батьківщина" в історії України.
Санько Показати IP 28 Грудня 2016 23:07
Фак зіс шіт,дайтепростим робочим щось заробити,доки ви лобіюєте свої інтереси еа вулиці Глушець виріс би 9поверховий,шо мали б посприяти будівництву то внесли хаотику,пофігу що там раніше було,весь Луцьк на кістках,але де кошти на розкопки,хто виділив,чи в карман поклали,панове депутати?
луцьк Показати IP 29 Грудня 2016 05:38
так..все для поліцаїв..а для простих людей????
Муляр Показати IP 29 Грудня 2016 14:42
Це ж як символічно мусора будуть жити на місці Будинку панахіди. Половину дітей задушать на двох автотрасах що кругом будинку половина втопиться в Стиру що під вікнами. Це накраще місце подалі від людей, у смороді автодоріг. Будівельнику всерівно що будувати крематорій чи ваше житло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus