USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Питанням дерибану землі біля Згоран займатиметься прокуратура

7 Червня 2017 17:42
Волинську прокуратуру попросили проконтролювати питання забудови чотирьох гектарів землі біля двох сіл Великого і Малого Згоранського озер.

Про це стало відомо під час засідання тимчасової комісії з питань земельних відносин Волинської обласної ради, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Нагадаємо, 4 гектари землі за межами села Згорани Любомльського району між Великим і Малим Згоранськими озерами Волинська облдержадміністрація визнала інвестиційно привабливими, подрібнила на 5 ділянок та виставила на тендер право оренди цієї території. Тендер на оренду всіх п’яти земельних ділянок виграв садовий кооператив «Заозерне».

Перед депутатами місцеві мешканці розповіли, що на замовлення Любомльської районної державної адміністрації був розроблений план детального планування цієї території, в якому землю поділили на частини. Тут обіцяли збудувати туристичний комплекс, гроші від роботи якого мали б надходити в сільський бюджет. Натомість, селяни знайшли план території, яка подрібнена на маленькі шматочки. Пізніше, в мережі Інтернет з’явилися оголошення про продаж земельних ділянок на території, орендованій для будівництва туристичного комплексу.

«Чому не врахували думку громади? Садівничий кооператив передбачає приватизацію земель, а нам обіцяли побудувати туристичний комплекс», - каже депутат Любомльської районної ради Іван Федонюк.

Голова Згоранської сільської ради Олександр Лукашук переконує: сільська рада не має жодного впливу та стосунку до цієї землі, адже територія знаходиться за межами населеного пункту.

«Були проведені неодноразові зустріч із громадою, на яких план території був не погоджений. Без погодження із людьми цей план ніхто не затвердить», - переконує сільський голова.

За словами начальника управління землеустрою та охорони земель Нелі Коблюк, за оренду чотирьох гектарів інвестиційно привабливої землі кооператив «Заозерне» сплатив трохи більше як 60 тисяч гривень.
«В оголошенні йдеться, що землю продаватимуть по 500 доларів за сотку. Загальна ціна 4 гектарів – 5 мільйонів гривень. Чому сільська рада не могла брати участь у цьому аукціоні, викупити земельну ділянку за 60 тисяч гривень та пізніше використовувати як їм захочеться», - дивується депутат обласної ради від фракції «УКРОП» Олександр Омельчук.

«Це шахрайство», - переконаний депутат Ігор Лех.

Натомість, депутат від Радикальної партії Сергій Котюк підтвердив той факт, що землю, де мали б бути туристичні бази, дерибанять. Заявляє: збирався попросити землю, яку орендує кооператив «Заозерне» для учасників АТО.
«Детально вивчав кооператив «Заозерне» і порушень там нема. Знав, що там надаються земельні ділянки і неодноразово зустрічався

з головою і хотів, аби кілька ділянок надали учасникам АТО. Частину нехай дають в оренду, частину забудовують, а частину виділять учасникам АТО», - каже депутат.

Голова фракції «УКРОП» у Волиньраді Вячеслав Рубльов каже, що питання належить до компетенції правоохоронних органів. Тож в кінцевому рішенні депутати рекомендували Любомльській районній держадміністрації звернути увагу на чітке виконання норм закону і врахування думки громади, та попросили прокуратуру проконтролювати це питання.

«Ми, як депутати обласної ради, повинні звернути увагу правоохоронних органів на бездіяльність виконавчих органів влади, особливо в напрямках, що стосуються землі. Вважаю, що в подальшому ситуацію має контролювати прокуратура. Саме правоохоронці повинні не допустити зміни цільового призначення землі і її розпродування», - підсумував Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Депутатам Показати IP 7 Червня 2017 18:17
Депутатам обласної ради повинно бути відомо, що прокуратура давним-давно вже не виконує функції загального нагляду, відповідно і не може "контролювати" вказану вище ситуацію. Якщо і буде якесь звернення до даного правоохоронного органу, то відповідь буде подібного змісту ( за умови, якщо не розпочате кримінальне провадження).
вова згоранець Показати IP 8 Червня 2017 00:43
У кого бильше БАБЛа того й ПРАВДА буде! Дурни люди чешуть язики вид бидности розуму,так как як крутили гроши свитом так и дальше крутять-вертять...
Знаючий Показати IP 8 Червня 2017 13:34
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus