USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Селяни підозрюють головного земельника Волині у захопленні пасовищ

17 Червня 2017 15:46
За межами Суської сільської ради, біля села Звози Ківерцівського району відбулося рейдерське захоплення сільськогосподарської землі новітніми латифундистами.

Принаймні так вважає Анатолій Пушкін, який описав ситуацію у себе на сторінці у Фейсбуці.

«Місцева громада зупинила с\г техніку, яка почала переорювати їхні пасовища (30га.) та вимагає надати всі правовстановлюючі документи. Адже ні сільський голова, ні депутати районної ради не мають жодної інформації щодо переорювання пасовища. В селі близько 30 голів ВРХ залишиться без випасу і буде приречене на забій! Ймовірно, таке безчинство відбувається за погодження головного управління держгеокадастру у Волинській області та його сумнозвісного керівника Василя Василенка, і голови ОДА Володимира Гунчика», - йдеться у дописі.


Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, подібна ситуація із захопленням пасовищ відбулося у Камінь-Каширському районі. Зокрема, мешканцям міста вочевидь теж доведеться пустити корів під ніж, якщо управління Держгеокадастру у Волинській області, яке очолює скандальний керівник Василь Василенко, і надалі безконтрольно відбиратиме у людей землі й використовуватиме їх у приватних цілях.

Про те, що поблизу Каменя-Каширського 12 гектарів пасовищ відібрали в місцевих жителів і передали у користування іншим власникам, люди розповіли під час виїзного прийому громадян народному депутату України від УКРОПу Ірині Констанкевич. Обурені люди висловили численні звинувачення в адресу свого земляка - голови Волинської ОДА Володимира Гунчика і підлеглого йому чиновника голови ГУ Держгеокадастру на Волині Василя Василенка. Вони зібрали підписи і звернулися до нардепа задля захисту їхніх інтересів - щоб стосовно згадуваних осіб вжили відповідних заходів та повернули земельні ділянки у користування громади.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГУНЧИК ЗАДОВОЛЕНИЙ РОБОТОЮ ВАСИЛЕНКА ПОПРИ «ДЕРИБАН» ЗЕМЛІ ТА ЗЛОВЖИВАННЯ

Власне, саме з подачі керівника відомства Василя Василенка земельні «махінації» в області і продовжуються.Проблема й у тому, що бійці АТО часто отримують відмови в наданні земельних ділянок, проте «потрібним» людям землі все ж видаються.

Після таких заяв, доповідних сільських голів щодо цих фактів, разом із проханням до депутатів Волиньради повпливати на ситуацію, відправили відповідне звернення президенту Петру Порошенку, Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману та Генпрокурору Юрію Луценку.

Очільника Держгеокадастру Волинської області Василя Василенка звинувачують у «дерибані» земельних ділянок (в тому числі – з покладами бурштину), лобіюванні інтересів сторонніх фірм та непрозорих кадрових призначеннях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АК 47 Показати IP 18 Червня 2017 07:15
А що ж там підозрювати,тут махновщина кругом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus