USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лучани живуть семеро в одній кімнаті, чекаючи квартиру 32 роки

29 Березня 2018 21:13
Родина, в якій семеро чоловік, з яких четверо – кандидати наук, мешкає гуртом в одній кімнаті гуртожитку, 32 роки перебуваючи на квартирній черзі. Про це розповіла лучанка на особистому прийомі у першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада.

"Ми перебуваємо в черзі на позачергове отримання житла із 1986 року. Здобувши освіту, приїхали в Луцьк за направленням міністерства освіти. Обіцяли протягом трьох років видати квартиру. Пройшло 32 роки, а ми всією родиною і досі проживаємо у студентському гуртожитку. Нас сім чоловік, чотири кандидати наук, а загальна площа кімнати – 24 метри. Зараз ми під номером 2 на пільговій квартирній черзі. У мене хворіє чоловік і потребує спокійнішої обстановки, – розповіла жінка.

"Ви маєте реальний шанс отримати новеньку квартиру, швидше за все, чекати лишилося зовсім недовго. Зараз запланована передача певної кількості квартир від забудовника пільговим категоріям населення після того, як будівельні об’єкти буде здано в експлуатацію і сплачена пайова участь. Я вже направив листа начальнику відділу реєстру житлового фонду департаменту ЖКГ Луцької міської ради, щоб узяв це питання під особистий контроль. Сподіваюсь, що в цьому році будемо мати приємну можливість вручити вам ключі від власного житла", – повідомив Григорій Недопад.

Інші звернення громадян під час особистого прийому стосувалися ремонту сходів, освітлення вулиці, прохання про відстрочку знесення гаражів.

"У нашому будинку один вхід і він в жахливому стані. Нам пропонують ремонт на умовах 70/30%, – зазначила лучанка.

"Добре знаю ситуацію в тому будинку. Знаю, що ваше ОСББ буде претендувати на виділення ділянки, аби облаштувати і збільшити там магазин. В цій ситуації рекомендую звернутися до власників магазину, які можуть взяти ці роботи на себе. В інакшому випадку можете скористатися програмою співфінансування 70/30%», – зазначив у відповідь Григорій Недопад.

Особистий прийом громадян перший заступник міського голови Григорій Недопад проводить кожен другий і четвертий вівторок місяця. Попередньо на прийом необхідно записатися у Центрі надання адміністративних послуг міста Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 29 Березня 2018 21:41
А заробити на житло вони не пробували?
51 омбр Показати IP 29 Березня 2018 22:14
Ше атошні не всі і все отримали , чотири кандидата наук і жодного учасника ато , могли б відмітитись в ато як багато хто
Анонім до 51 омбр Показати IP 29 Березня 2018 22:48
А багато хто так і зробив: "відмітились" і мають купу пільг(
Пічник Показати IP 29 Березня 2018 22:32
Аналогічно. Освітяни . По направленню. Черга з 86р. Тільки у 1989 плюнули на чергу - заробили на 1кімнатну кооперативну потім поміняли на 3кімн. Важко працювали -але вже 20 р живем у будинку під луцьком. І чхав я на ті державні квартири. Працювати треба заробляти і жити а не чекати на подачки.
Катерина Показати IP 30 Березня 2018 09:30
А яка різниця - освітяни чи не освітяни. Всі ми люди, кожен в чомусь досягнув чогось. Хтось нарожав надцять дітей, отримав купу пільг і скиглить, що нема де жити, чекаючи подачки від держави, хтось заробив на заробітках на квартиру, і не скиглить, а хтось працює важко і жертвує всім заради своєї мети.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus