USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку не легалізували самочинно зведений автосалон

3 Грудня 2016 15:38
Не змінювати цільове призначення ділянки, на якій працює самочинно збудований автомагазин, вирішили депутати міськради.

Про це йшлося під час 15-ї сесії Луцької міськради 1 грудня.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала повідомив, що пропонують надати ТзОВ «ТРАНС КАПІТАЛ» дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (зміни цільового призначення) для будівництва та обслуговування автомагазину на вулиці Карпенка-Карого, 10 (площею 0,0779 гектара).

Член фракції «УКРОП» Микита Рабан зауважив, що наразі цільове призначення цієї земельної ділянки «для відкритої автостоянки», а цільове призначення хочуть змінити, передбачивши автомагазин. Він запитав, чи існує на ділянці автомагазин зараз, ще до зміни цільового призначення.

Сергій Шабала відповів, що автомагазин існує та зареєстрований як нерухоме майно. Він розповів, що раніше площа ділянки становила 18 сотих і підприємству відмовляли в поновленні договору оренди, але рішення міськради було оскаржене в суді. Після цього підприємство звернулося щодо поділу земельної ділянки, відмовившись від частини ділянки. Таким чином, орендувати хочуть ділянку лише під нерухомим майном.

Депутат Андрій Козюра зазначив, що справа з цим самочинним будівництвом триває ще з минулої каденції. Так, цільовим призначенням ділянки є автостоянка, а фактично там звели двоповерхове нежитлове приміщення. До того ж, частина цього нерухомого майна стоїть за червоною лінією, тому він, мовляв, не розуміє, чому прокуратура не хоче бачити ці порушення – яким чином приміщення спорудили, ввели в експлуатацію та використовують нині як автосалон. Отже, він закликав колег не давати «зеленого світла» легалізації цього майна та звернутися в обласну прокуратуру, аби питання там вивчили більш детально.

Депутати не підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
а Показати IP 3 Грудня 2016 17:07
де ті козлюри були раніше і чого ніхто не цікавиться котельньою Карбишева
Віктор Показати IP 3 Грудня 2016 17:45
Козюркине "Буратіно" теж не легалізовували, навіть було рішення його знести... Коротше власники автосалону мало дали. Дадуть більше і все легалізується
Имею мнение Показати IP 3 Грудня 2016 18:42
Власть "парится" с этим объектом потому, что не было откатов. Никто не поимел чего-то с этого незаконного строителства. Данный объект, думаю, помех гражданам не создаёт. Владельцам объекта проще легализировать строительство только чз суд, потому как депутаты и администрация - полнейшие неадекваты и работают только чз "кэш"
док Показати IP 3 Грудня 2016 23:40
знести і все.
А ндрій до док Показати IP 4 Грудня 2016 09:03
Чому така ктегоричність?Я впевнений ,що Ви навіть не знаєте де будівля розташована.Принаймні аргументуйте ,чому знести...
123 Показати IP 4 Грудня 2016 12:50
Депутат Козюра (як юрист) мав би знати ознаки самочинного будівництва і озвучити їх! А то розкидається словами як баба на базарі!
Вона Показати IP 4 Грудня 2016 14:02
А до чого тут легалізація будівництва. Відводиться земельна ділянка для обслуговування існуючого і належним чином зареєстрованого об"єкта нерухомого майна. І відмова депутатів дає зелену суб"єкту господарювання працювати і не сплачувати орендну плату за землю! Абсурд.
111 Показати IP 4 Грудня 2016 15:25
Козюра хабарник і клоун. Хто за нього ще голосує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus