USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку підвищили розмір пайової участі для забудовників

26 Квітня 2017 14:33
До 3% вирішили підвищити розмір пайової участі під час будівництва багатокватрних житлових будинків у Луцьку.

Про це йшлося під час 23 сесії міськради 26 квітня.

Депутати розглянули проект положення про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Луцька у новій редакції. Як пояснив директор департаменту економічної політики Олександр Озінович, пропонують визначити розмір пайової участі замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста для будівництва та реконструкції у відсотках від загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта:

- об’єктів, призначення яких є квартири, будинки одноквартирні більше 300 м. кв. загальної площі, багатоквартирні житлові будинки – 3 %;

- об’єктів, призначення яких будівлі промислові, гаражі, паркінги – 3 %;

- об’єктів, призначення яких резервуари для нафти, нафтопродуктів та газу (автозаправні станції) – 10 %;

- інших, що не ввійшли до зазначеного переліку – 5 %.

З його слів, у Вінниці, Чернівцях, Івано-Франківську розмір пайової участі за багатоквартирні будинки становить 4%, а у Луцьку його пропонують підвищити з 1,5% до 3%. Отримані кошти планують спрямовувати на фінансування придбання житла 50% на 50% для учасників бойових дій. Водночас, на об’єкти, які вже введені в експлуатацію, але за які досі не сплатили відсоток пайової участі, дія нового положення не поширюватиметься.

Член фракції «УКРОП» Олександр Кравченко зазначив, що проект рішення потрібно приймати, але звернув увагу на те, що тепер розмір пайової участі за офісні приміщення становитиме не 10, а 5% (як за «інші»), аналогічно 5% становитиме пайова участь за будівництво ресторанів.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук зауважив, що автор проекту рішення депутат Андрій Покровський свого часу ввів в експлуатацію «Промінь» та житловий комплекс «Казкова оселя» за 1,5% пайової участі, а нині пропонує встановити 3%, хоче це, мабуть, лише збіг.

Він нагадав, що з понад 350 тисяч пайової участі за будівництво «Казкової оселі» до міського бюджету сплатили лише 20 тисяч, а з 2,1 мільйона пайової участі РЦ «Промінь» - 92 тисячі, тож якщо всі забудовники так само сплачуватимуть пайову участь, коштів на програму співфінансування придбання житла для бійців ніколи не вистачатиме.

У підсумку, депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
юрист Показати IP 26 Квітня 2017 15:30
Саме положення є суперечливим і не відповідає чч. 5,6,10 ст. 40 зу "Про регулювання містобудівної діяльності". Тому воно не буде практично реалізоване. Пропоную накласти на ньго "вето".
Green Показати IP 26 Квітня 2017 18:33
Оті забідовники взагагалі знахабніли,лізуть зі своїми бетонними коробками де треба-де не треба І їх не цікавить думка громади

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus