USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Будівництво на Стрілецькій відновили шляхом юридичних маніпуляцій

13 Серпня 2015 16:33
На вулиці Стрілецькій, 21 б знову будують. Хоча згідно рішення міськвиконкому, будівельні роботи на об’єкті в обласному центрі мали бути призупинені. На будівельному майданчику активістам пред'явили ухвалу суду, - повідомляє прес-служба «Народного контролю».

Фірма-забудовник МП «Турія», яка зводить 18-квартирний будинок у Луцьку на вулиці Стрілецькій, 21 б, подала до суду на скасування рішення виконкому Луцької міської ради від 8 липня про призупинення будівельних робіт на вказаному об'єкті .

29 липня Луцький міськрайонний суд прийняв ухвалу «задовольнити заяву про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову», яка зупинила дію окремих пунктів рішення виконавчого комітету. Відтак, це розв'язало руки забудовнику до вирішення справи по суті, тому будівельні роботи на вулиці Стрілецькій, 21 б відразу активно відновили.

Проблема у тому, що Луцька міська рада не повідомила про цю суспільно-резонансну справу ні зацікавлену громадськість, ні представників ЗМІ. До того ж, міськрада не подала апеляцію на цю ухвалу суду.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що мешканці сусідніх будинків виступили проти будівництва нової багатоповерхівки, оскільки доїзд до новобудови мав пролягати через їхній двір. 8 липня виконавчий комітет Луцької міської ради прийняв рішення про призупинення будівництва до проведення експертизи та підготовки документації по альтернативному доїзду до будівельного майданчика.

Начальник юридичного відділу Луцької міськради Олександр Рачков пояснив, що громадськість не повідомили про суд, бо дізналися про позов в кінці робочого дня, перед днем засідання. А апеляцію не подавали, бо у суді забудовник нібито продемонстрував план альтернативного заїзду до новобудови.

До слова, наступне судове засідання у цій справі призначене на середину вересня. Але до того часу забудовник може звести більшу частину будинку.



«Таким чином, забудовник, шляхом юридичних маніпуляцій, відкрив собі шлях для продовження будівельних робіт. Крім того, будівельна організація заявляючи, що у них є усі документи, які вимагав виконком міськради, не продемонструвала їх мешканцям сусідніх будинків. Фактично забудовник проігнорував думку громадян, і діє напролом. Ми будемо і далі домагатися того, щоб забудовник спершу врегулював всі конфліктні питання із мешканцями сусідніх будинків і лиш після цього продовжував будівельні роботи», - прокоментував ситуацію керівник виконкому «Народного контролю» Михайло Шелеп.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Знаючий Показати IP 13 Серпня 2015 17:17
Не повідомили громадськість бо і Рачков, і Романюк в темі. ТИхенько провели засідання формально і все нормально.
Волинь Показати IP 13 Серпня 2015 18:54
Козюра з Романюком нагло дерибанять луцьку землю, продають все що купляють. Учора мешканці будинку 53А проспекту Відродження мали зустріч з черговими аферистами ( мабуть учні козюри і Р.). Прийшло два смердючих чмошника , один товстий в окулярах, другий худий з кацапським говором , представляли житлово-будівельний кооператив "Відродження", сказали що мають СМУЖКУ ЗЕМЛІ БІЛЯ ДОРОГИ І БУДУТЬ БУДУВАТИ БАГАТОПОВЕРХОВИЙ БУДИНОК . Ми, жителі будинку на них подивилися як на інопланетян , відправили їх до Романюка з Козюрою і сказали більше не тинятися під нашими вікнами. А Романюку і К. готуємо петицію : ЗУПИНІТЬСЯ , АФЕРИСТИ , ХОДІТЬ ВИМОЛЮЙТЕ ГРІХИ, БО МОЖЕТЕ НЕ ВСТИГНУТИ ... Слава Україні !
1 Показати IP 13 Серпня 2015 20:26
Так які тут є юридичні махінаціі.
Ну ви пойняли Показати IP 13 Серпня 2015 20:39
Сапери з АТО є?
лврврво Показати IP 14 Серпня 2015 08:31
суд скасував Корупційне незаконе рішення що підготували ПАША із КОНТРОЛЯ і ЮЛЯ із ПОМОЧИ щоб вибить гроші із забудовника

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus