USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вбиральню у центрі Луцька хочуть забрати у недбалого підприємця

26 Грудня 2016 12:07
Оскільки з 2009 року підприємець, який орендує приміщення громадської вбиральні на Театральному майдані, так і не відновив її діяльність, приміщення у наступному році хочуть передати на баланс ЖКП №3. Окрім того, роботу вбиральні планують відновити.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 26 грудня.

Депутати розглянули проект рішення «Про відновлення роботи громадської вбиральні на Театральному майдані,8», який підготувала фракція «УКРОП».

Голова фракції Ігор Поліщук пояснив, що вказане нежитлове приміщення надали в оренду підприємцеві Р.Патлашинському для розміщення громадської вбиральні ще у 2009 році. Однак за сім років він не здійснив ремонту та не відновив роботу вбиральні. Депутат зауважив, що під час сесій міськради часто лунають гучні слова про туристичну привабливість Луцька, але насправді туристична привабливість розпочинається зі зручностей для туристів та лучан, наприклад, громадської вбиральні у центрі міста. Він нагадав, що у договорі, укладеному з відділом управління комунальним майном міськради, підприємець зобов’язувався відновити діяльність вбиральні, у разі невиконання цієї умови, договір оренди не продовжуватиметься.

Отже, у проекті рішення пропонують заборонити відділу управління майном комунальної власності продовжувати договір оренди нежитлового приміщення, попередивши орендаря. Приміщення загальною площею 64,6 метра квадратного пропонують передати з балансу ЖКП №1 на баланс ЖКП №3 для організації функціонування громадського туалета. Управління капітального будівництва зобов’яжуть розрахувати вартість ремонтних робіт нежитлового приміщення для організації функціонування вбиральні, а департамент фінансів та бюджету – передбачити кошти на виконання ремонтних робіт.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко зазначила, що справді з 2009 року підприємець не відремонтував приміщення, а цьогоріч термін дії договору оренди продовжували лише на рік. Втім, ремонтні роботи досі так і не здійснені. Підприємець сплачує орендну плату, але не виконує іншу умову договору – не забезпечує роботу вбиральні.

Підтримати проект рішення рекомендували лише троє членів комісії – остаточне рішення ухвалюватимуть під час сесії міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
321 Показати IP 26 Грудня 2016 12:31
Давно пора...
просто цікаво Показати IP 26 Грудня 2016 14:04
з 2009 року підприємець не виконав зобовязань. А цьогоріч, 2016 рік договір продовжили на рік. Тобто протягом 7 років підприємець не виконував умови договору, а з ним і надалі продовжували договір? Ймовірно черги на оренду нужника немає як і комерційної заціквленості. Але тепер ЖКП №3 зробить там сортир. )))))
Анонім до просто цікаво Показати IP 26 Грудня 2016 15:08
поговорять і забудуть ще на 7
ку-ку Показати IP 26 Грудня 2016 15:36
потрібно почекати поки завалиться сама!
Їван Показати IP 26 Грудня 2016 16:41
Яка ганьба спіткала зятя почесного громадянина міста Луцька ! Ус&ацца і нє жить !Вже і на га&ні не дають будувати .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus