USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинським будівельникам-бюджетникам пропонують підвищити зарплату

23 Травня 2017 13:24
Депутати облради пропонують закласти в кошторисах на будівництво та реконструкцію об’єктів за кошти обласного бюджету вищу зарплату для будівельників.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 23 травня.

У зв’язку із підняттям мінімальної заробітної плати в Україні до 3200 гривень та соціальних стандартів, тож, постала необхідність перерахунку заробітної плати кваліфікованих робітників, задіяних в будівництві, що становила 3400 гривень для середнього розряду.

В облдержадміністрації спершу пропонували встановити зарплату для будівельників у розмірі 5 500 гривень, однак потім перерахували на 5 332 гривні.

Члени комісії зауважили, що така економія спонукає до того, що бюджетне будівництво стає синонімом - неякісного будівництва: дешевші матеріали, малокваліфіковані фахівці.

Член комісії, очільник «Житлобуд -2» Леонід Стефанович зазначив: на його підприємстві середня зарплата – 7 тисяч гривень. Тому зарплата, яку закладають в кошторисах на бюджетні об’єкти – низька для цієї галузі. І це стає причиною, чому забудовники відмовляються від участі в тендерах на будівництво об’єктів за бюджетні кошти.

Це, з його слів, призводить і до здешевлення матеріалів, найму непрофесійних, найдешевших проектантів, як наслідок – потім виникають проблеми з експлуатацією об’єктів. Приміром, в басейн можуть придбати дешеву плитку, на якій будуть послизатися і травмуватися діти. Або зекономлять на мережах, які за рік-два стануть аварійними.

Урешті, депутати вирішили рекомендувати сесії затвердити розмір зарплати для будівельників у кошторисах в розмірі 5,5 тисячі гривень.

До слова, у Луцьку на 2017 рік розмір заробітної плати робітникам під час будівництва чи реконструкції за рахунок коштів місцевого бюджету затвердили в розмірі 5200 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
sv Показати IP 23 Травня 2017 14:43
А чому не можна відразу будувати якісно і ощадно? Бо кожний думає як би побільше обідрати той бюджет, бо спільне - то нічиє?! Як показує практика, у нашій країні збільшення зарплати не збільшує відповідальність виконавця та якісне виконання ним роботи, тому немає ніякого резону знову збільшувати зарплату - все рівно буде одне й те ж.
до SV Показати IP 23 Травня 2017 15:28
Згідно Вашої логіки, найкраще - взагалі не платити будівельникам!? Отак і живем.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus