USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Православні Волині відзначили свято Андрія Первозванного

14 Грудня 2013 11:11
Напередодні дня пам’яті святого апостола Андрія Первозванного у тимчасомову храмі Всіх святих землі Волинської відслужили урочисту Всенічну, повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Полієлей очолив благочинний Луцької округи протоієрей Володимир Літвенчук. У тимчасовому храмі зібралось чимало людей, адже в недобудованому соборі вже освячений нижній храм на честь святого апостола.

У п’ятницю, 13 грудня, у нижньому храмі Собору Всіх святих землі Волинської відслужили урочисту Божественну Літургію. Очолив Богослужіння архімандрит Алірій (Сапіга), йому співслужили клірики храму Всіх святих землі Волинської, настоятель храму Святої Марії Магдалини протоієрей Олександр Колб, клірик цього храму протоієрей Олександр Богданов та клірик Свято-Покровського кафедрального храму диякон Петро Провальський.

Храм побудований в особливому візантійському стилі, будівлю прикрашають масивні колони, які тримають на собі вагу собору. Протягом усього Богослужіння прихожани відчували особливий молитовний настрій, пригадуючи те, що перші християни молились у приміщеннях подібного типу.

У своїй проповіді протоієрей Олександр Богданов розповів про життя святого апостола Андрія Первозванного, зауваживши що саме він першим приніс на Русь віру Христову. Адже як оповідає літопис, він побував на місці де згодом постало місто Київ і благословивши київські гори передрік те, що там: «возсіяє благодать Божа, і постане багато церков».

Після Літурігї відбувся святковий Молебень. Отець Аліпій також привітав клірика храму Всіх святих Землі Волинської священика Андрія Нікітіча із Днем ангела.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus