USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За роки незалежності в Україні з'явилося близько 4 тисяч храмів

6 Квітня 2019 18:20
За час незалежності в Україні було зведено близько 4 тисяч православних храмів.

Про це під час перебування у Житомирі повідомив митрополит Київський і всієї України Епіфаній, пише Укрінформ.

«Протягом незалежності Української держави збудовано близько 4 тисяч православних храмів. ... У жодній країні впродовж такого короткого часу не було збудовано настільки великої кількості православних храмів», – зазначив він.

Епіфаній додав, що тепер по всій Україні також будуються храми.

«Зараз сотні храмів нашої єдиної помісної української Православної церкви перебувають у стані побудови, щороку ми звершуємо десятки освячень новозбудованих храмів», – підкреслив митрополит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Реаліст Показати IP 6 Квітня 2019 20:19
І в жодній країні за такий же період часу настільки не зменшилось населення.....
Лучанин Показати IP 6 Квітня 2019 20:54
А будували би такими темпами поліклініки, школи, театри, бібліотеки, планетарії, центри дитячої творчості і таке інше - можливо би і майбутнє якесь в країни було...
100 процентов Показати IP 7 Квітня 2019 04:49
У ПЦУ нікому служити. У храмах дефіцит кліриків. «Благаємо — шукайте по селах чоловіків, які гідні служити Господу Богу в Святій Церкві. Чоловіки, хто може прийняти на себе тягар священства, — прийміть заради майбутнього Ваших дітей, нашої Церкви і держави», — написав митрополит ПЦУ Данило (Ковальчук) у Facebook. Єпископ ПЦУ Паїсій Кухарчук стверджує, що відсутність духовної освіти — не проблема: для всіх бажаючих відкриють спеціалізовані курси. Труднощі спостерігаються і з переходом релігійних громад. Щоб залучити нову паству, оголосили про пом’якшення правил відвідування, які, однак, прямо порушують усталені канони. Відтепер у храмах ПЦУ можна буде перебувати в головному уборі, шортах і міні-спідниці. Вони називають це демократичними змінами. Проте всі інші їхні методи з демократією ніяк не в’яжуться. Вони обіцяли мирний і добровільний перехід, але на ділі застосували весь арсенал брудних технологій. Щоб підштовхнути міграцію з одного патріархату в інший, влада підключила адміністративно-силову вертикаль. Парафіям погрожували перевіркою ліцензій, інвентаризацією святинь. Дійшло до абсурду: чиновники вигадали генетичну експертизу святих мощів. Священнослужителям телефонували слідчі СБУ, влаштовували їм прискіпливі допити. Спецслужби настільки захопилися, що в київському аеропорту в єпископа УПЦ Гедеона вилучили паспорт і видворили з країни. Окрім цього, ще й ухвалили закон про примусове перейменування УПЦ, а також про підпорядкованість релігійних громад. Документ, за задумом авторів, нібито мав створити правові рамки для зміни церкви. В реальності «безконфліктний перехід» обертається рейдерськими захопленнями за участю радикальних націоналістів, побиттям настоятелів і прихожан. На очах у бездіяльних правоохоронців людей буквально викидають із храмів. Дійшло до того, що на церемонії отримання Томосу, поряд з офіційною державною делегацією вищих посадових осіб, були присутні дніпропетровський кримінальний авторитет Олександр Петровський на прізвисько Нарік, а також ватажок нацистського угруповання С-14 Євген Карась. Чи варто дивуватися описаним вище методам церковного транзиту? А новий голова ПЦУ Єпіфаній перетворився на штатного пропагандиста Петра Олексійовича: то поставив гаранта в один ряд з Володимиром Великим, то пообіцяв зробити церкву духовною основою євроатлантичної інтеграції.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus