USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

10 фактів про те, що вважалося непристойним

10 Листопада 2012 11:53
«Пост з минулого»: часи змінюються, і разом з ними змінюються і звичаї. Те, що раніше вважалося непристойним, тепер здається абсолютно нормальним.

10 фактів про те, що раніше було непристойним, опублікував bigpicture.ru.

1 У салонах XIX століття вважалося непристойним, якщо чоловік запрошував танцювати одну даму понад 3 рази. Вже після другого танцю він повинен був оголосити заручини.

2 У США жінки дотепер ніколи не «наводять марафет» на людях. Це вважається непристойним, так само як і просто дивитися на людях у дзеркало.

3 Рукавички колись були суто домашнім аксесуаром. Незважаючи на те, що рукавичок було безліч (спортивні, бальні, для полювання й спеціальні рукавички для лакеїв), одягали рукавички лише вдома, оскільки на людях робити це вважалося непристойним.

4 У 20-і роки XX століття в російських школах вважалося непристойним грамотно писати, оскільки це було не по-пролетарськи. За грамотність могли навіть написати донос.

5 У Великобританії вважається непристойним в’язати на людях. Хоча, можна розповідати історії, пов’язані з в’язанням. До речі, останнім часом в’язанням у Британії захоплюються чоловіки. Воно стало третьою після футболу й політики темою для обговорення в барах і пабах.

6 У Болгарії довгий час непристойним для чоловіків вважалося випивати менше півтора літра вина в день. Вино в Болгарії коштує копійки, тож помірне його вживання довгий час вважалося ознакою негостинності.
7. Під час японської чайної церемонії вважається непристойним сидіти, схрестивши ноги. Витягати ноги у бік сусіда ‒ це верх розв’язності. Тому учасники церемонії сидять на власних п’ятах.

8. Щодо Росії, то на зламі XIX-XX століть вважалося абсолютно непристойним купувати під дачу (це поняття існувало вже тоді) ділянки площею менше 10-12 «соток».
9. За правилами гарного тону, які діяли в російських боярських садибах, у всіх випадках життя, розмовляючи з ким-небудь, вважалося непристойним ставати до цієї людини впівоберта.
10. У Таїланді вважається непристойним доторкатися до голови співрозмовника і поплескувати його по плечу. Це вважається ніжностями, а публічний прояв ніжностей у Таїланді ‒ непристойність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пенсіонерка Показати IP 12 Листопада 2012 07:54
А я считаю непристойним перед виборами брехати, а тепер подняти ціну на хліб для пєнсіонеров. Ага Смєтюх?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus