USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

14 березня: події, факти, дні народження

14 Березня 2011 00:01
День народження 14 березня відзначають начальник обласного управління захисту прав споживачів Геннадій Кожевніков (на фото), письменник, директор поліграфічно-видавничого дому «Твердиня» Микола Мартинюк, настоятелька Святогорського Успенського Зимненського ставропігійного монастиря ігуменя Стефана.
Також новий рік у житті сьогодні зустрічають заступник начальника Головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Богдан Каліш та начальник відділу реєстрації актів цивільного стану Луцького міського управління юстиції Тамара Калинович.
«ВН» вітають їх зі святом і бажають здоров’я, достатку й удачі.
Цього дня народилися австрійський композитор, скрипаль, диригент Йоганн Штраус (батько), видатний німецький фізик, автор теорії відносності Альберт Ейнштейн, український радянський актор театру і кіно, режисер і педагог Амвросій Бучма («Назар Стодоля», «Щорс», «Вітер зі Сходу»), український перекладач, редактор, письменник Віктор Шовкун, російська кіноакторка Неллі Уварова («Не родися красивою»).
Сьогодні - Міжнародний день боротьби проти гребель, за річки, за воду і життя.
Крім того, 14 березня людство, чи щонайменше його частина, небайдужа до математики, відзначає день числа «Пі». В американському написанні сьогоднішня дата виглядає як 3.14, звідси і пояснення, чому саме в цей день відзначається це свято.
1839 – виступаючи перед колегами, Джон Гершель вперше використав термін «фотографія».
1905 – у Лондоні засновано ФК «Челсі».
1923 – Рада послів держав Антанти прийняла рішення про приєднання Східної Галичини і Західної Волині до Польщі.
1926 – в СРСР у зв'язку з 45-ю річницею вбивства імператора Олександра II дев'ятьом колишнім учасникам того замаху призначили персональні пенсії.
1946 – Ернест Хемінгуей після трьох розлучень одружився з Мері Уелш, з якою не розлучався до своєї смерті.
1980 – у Варшаві в авіакатастрофі загинули 87 осіб.
1990 – у Стрию Львівської області вперше у радянський час підняли український національний синьо-жовтий прапор над адміністративною будівлею – міськвиконкомом.
1990 – позачерговий III з'їзд народних депутатів СРСР обрав Михайла Горбачова президентом Радянського Союзу (першим і останнім).
1994 – реліз Linux версії 1.0.0.
1995 – перша спільна радянсько-американська експедиція вирушили на орбітальну станцію «Мир».
2004 – Володимира Путіна обрано президентом Російської Федерації на другий термін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Соратник по боротьбі Показати IP 14 Березня 2011 08:45
Найхитрішим політиком складних 90-х був Кожевніков. Колишній слюсар холодильних аміачних установок помив руки від солідолу і поліз на трибуну. Ключовими словами у нього були "геть!", "ганьба!". Він був кісткою в горлі Клімчука і не давав йому проходу. Останній не лише хитрий, а й розумний і передбачливий. Він йому кинув обгризену кістку - нинішню посаду. Великий патріот і син прапорщика совєцької армії Кожевніков замовк, як ніби води в рот і ще кудись набрав. Так живе і нині. Щоб читач знав: Батьківщина для таких, як Кожевніков - це посада, це місце під сонцем. Це копійка в кишені. За неї він буде арматурою виганяняти з собору "руських" попів, полізе на трибуну і буде вигукувати патріотичні речі. Кожевніков - "людина натовпу". Якщо треба сказати "до сокири!", він ні на мить не задумається. Щоправда, за ним вже зараз не підуть і він залишиться сам серед майдану. З сокирою в руках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus