USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

20 червня: події, факти, дні народження

20 Червня 2011 00:01
День народження сьогодні у голови Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, українського політика Василя Костицького (на фото).
Сьогодні у православних починається Петрівський піст, встановлений на згадку про святих апостолів Петра і Павла. Починається піст через тиждень після Дня Святої Трійці, в понеділок, а закінчується в день Петра і Павла – 12 липня.
20 червня також народилися французький композитор, основоположник класичної оперети Жак Оффенбах, радянський і білоруський актор театру й кіно Микола Єрьоменко-старший, російський радянський режисер, художник і аніматор В'ячеслав Котьоночкін («Ну, постривай!»), американська акторка грецького походження Олімпія Дукакіс, радянський і російський поет, автор багатьох популярних пісень Роберт Рождественський, російський радянський поет і виконавець авторської пісні, актор, творець жанру пісні-репортажу Юрій Візбор («Милая моя», «Домбайский вальс»), український журналіст, публіцист, управлінець Володимир Стадниченко, радянський і російський телеведучий Микола Дроздов (програма «У світі тварин»), російська радянська акторка Людмила Марченко («У бій йдуть самі «старики», «Отчий дім», «Мій молодший брат»), російський і радянський кінорежисер, сценарист, актор Олексій Герман («Мій друг Іван Лапшин», «Двадцять днів без війни»), український поет Василь Василашко, російський радянський актор театру й кіно Володимир Коренєв (Іхтіандр у «Людині-амфібії»), радянський футболіст Альберт Шестерньов, український футбольний тренер Микола Павлов, австралійська акторка Ніколь Кідман («Мулен-Руж», «Догвілль», «Холодна гора»), російські футболісти, брати-близнюки Василь і Олексій Березуцькі.
1768 – українські гайдамаки захопили Умань.
1793 – американець Елі Уїтні запатентував бавовноочисну машину.
1840 – Семюель Морзе запатентував телеграф.
1867 – президент США Ендрю Джонсон оголосив про купівлю Аляски.
1918 – у Києві почався Всеукраїнський церковний собор.
1918 – опубліковано статтю англійського лорда Грея «Ліга Націй» із закликом створити міжнародну організацію.
1919 – військова делегація Української Народної Республіки підписала з поляками договір про припинення вогню
1919 – у Царицині командувач Добровольчої армії генерал Антон Денікін віддав наказ про наступ на Москву.
1933 – створена генеральна прокуратура СРСР.
1967 – суд Х'юстона засудив Мухаммеда Алі до 5 років ув'язнення і штрафу в сумі 10 тисяч доларів за відмову служити в армії США, яка бере участь у В'єтнамській війні.
1991 – у Латвії відновлена конституція 1922 року.
2003 – Вайра Віке-Фрейберга переобрана президентом Латвії на другий термін. За неї проголосували 88 зі ста депутатів латвійського Сейму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus