USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

22 травня: події, факти, дні народження

22 Травня 2011 00:01
День народження 22 травня святкують головний лікар Волинського обласного наркологічного диспансеру Микола Дацюк, заступник голови ради Волинської обласної організації партії «Справедливість» Ростислав Чапюк (на фото).
«ВН» вітають їх і бажають здоров’я, злагоди і успіхів у всіх починаннях.
Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день біологічного різноманіття.
Цього дня народилися німецький композитор Ріхард Вагнер, український драматург, актор, режисер Марко Кропивницький, англійський письменник, автор детективів про Шерлока Холмса Артур Конан Дойль, український державний і політичний діяч, публіцист, організатор українських збройних сил, Головний отаман військ УНР, голова Директорії УНР Симон Петлюра, український художник і педагог Федір Кричевський, англійський актор і режисер театру й кіно Лоуренс Олів'є, радянський композитор,автор музики й пісень до кінофільмів Микита Богословський («Темная ночь», «Любимый город»), французький актор і співак вірменського походження, визначний шансоньє Шарль Азнавур, російський і український актор театру й кіно Микола Олялін (кіноепопея «Звільнення», «Легенда про княгиню Ольгу»), український і радянський поет, пісняр, драматург Юрій Рибчинський («Біла ворона», «Виват, король!»), радянський хокеїст, нападник Микола Дроздецький, російський і радянський співак і композитор Євген Мартинов («Яблони в цвету», «Лебединая верность»), радянський і український актор театру й кіно Сергій Іванов (Кузнєчик у фільмі «У бій ідуть самі старики»), британська манекенниця, топ-модель Наомі Кемпбелл, український політик, лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк, російський музикант, учасник поп-групи «Руки вверх!» Сергій Жуков, українська фігуристка Тетяна Волосожар.
1841 – мебляр із Філадельфії Генрі Кеннеді отримав патент на «крісло з відкидною спинкою».
1861 – прах Тараса Шевченка, що раніше покоївся у Петербурзі, перепохований в Україні під Каневом.
1892 – доктор Вашингтон Шеффілд винайшов тюбик для зубної пасти.
1908 – американські брати Вілбур та Орвелл Райти отримали патент на свій літальний апарат.
1911 – російський професор Борис Розінг уперше в світі продемонстрував на екрані електронно-променевої трубки зображення геометричних фігур – прообрази нинішнього телевізійного зображення.
1919 – у Києві в церкві святого Миколая відправили перше богослужіння українською мовою.
1935 – Збройні сили Німеччини (рейхсвер) перейменовано у вермахт, євреям заборонили служити в армії. Тим самим Гітлер відкрито оголосив про свій вихід «на стежку війни».
1936 – почався перший футбольний чемпіонат СРСР.
1939 – Італія й Німеччина уклали угоду («Залізний пакт») про створення воєнного блоку у Європі (вісь Берлін – Рим). Це був один з етапів військово-дипломатичної підготовки до розв'язання Другої світової війни.
1940 – указ президії Верховної ради СРСР про заснування золотої медалі «Серп і молот» – відзнаки Героя соціалістичної праці.
1972 – Річард Ніксон став першим президентом США, який відвідав СРСР.
1985 – на екрани вийшов фільм «Рембо: Перша кров. Частина ІІ».
1998 – у Києві на Аскольдовій могилі освятили греко-католицьку церкву святого Миколая.
2003 – міністри екології п'яти країн Карпатського регіону (України, Словаччини, Угорщини, Румунії та Сербії і Чорногорії) підписали конвенцію про охорону навколишнього середовища Карпат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Антикомуніст Показати IP 22 Травня 2011 17:54
Ростислав Чапюк - один з небагатьох теоретиків марксизму-ленінізму, який не зрадив "вічному вченню", тому що воно "вірне". Навіть за це його вже варто поважати. Веде скромний спосіб життя, не пє, не курить і їздить з міською бідотою в тролейбусі. Подивіться на політичних перебіжчиків, які десятки разів міняли "кокарду на пілотці" і ще не раз мінятимуть. Пригадайте політичних пігмеїв і блазнів типу Свереди, Якубюка (зрадив на наступний день - ще навіть тричі півень на прокукурікав) і десятків інших іуд нашого часу, які вдало "трансформувались" і продовжують лити сльози за Україну і любити її, перекладаючи з кишені в кишеню купюри з портретами американських президентів і живучи в придуманій ними реальності. Вітаю переконаного марксиста з Днем народження. Бажаю прожити в щасті і добрі ще багато років!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus