USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

24 липня: події, факти, дні народження

24 Липня 2011 07:59
Сьогодні день народження у журналіста Олега Криштофа.
«ВН» вітають його і бажають здоров'я, невичерпної наснаги й достатку.
24 липня також народилися французький вояк, авантюрист, злочинець, який став засновником французької кримінальної поліції, Франсуа Відок, військовий і державний діяч Латинської Америки, керівник боротьби за незалежність іспанських колоній у Південній Америці Симон Болівар, французький письменник, автор «Трьох мушкетерів, «Графа Монте-Крісто», «Королеви Марго» Александр Дюма-батько, російський революційний демократ, редактор, літературний критик, письменник Микола Чернишевський («Що робити?», «Пролог»), американська льотчиця, перша жінка, яка перетнула Атлантичний океан, Амелія Ерхарт, радянський актор театру і кіно, режисер Ігор Ільїнський («Карнавальна ніч», «Гусарська балада», «Волга-Волга», «Аеліта»), російський радянський оператор і кінорежисер Василь Пронін, російський радянський оператор і кінорежисер, радянський актор театру й кіно, майстер епізоду Григорій Шпігель (у фільмі «Діамантова рука» – старший контрабандист-аптекар), радянська і російська акторка театру й кіно, співачка Ірина Мірошниченко (фільми «Вам і не снилося, «Андрій Рубльов», «Помилка резидента»), радянська спортсменка, олімпійська чемпіонка з бігу Людмила Брагіна, радянська і російська акторка театру й кіно Наталія Бєлохвостикова («Склянка води», «Тегеран-43», «Принцеса цирку»), радянський і російський хокеїст, нападаючий В’ячеслав Биков, американський баскетболіст Карл Мелоун, американська співачка й кіноакторка Дженніфер Лопес, письменники, публіцисти, громадські діячі, брати-близнюки Віталій та Дмитро Капранови (на фото), український спортивний журналіст, редактор журналу «Футбол» Артем Франков, італійський футболіст, півзахисник збірної і «Роми» Даніеле Де Россі.
1908 – на бенкеті на честь Олімпіади П'єр де Кубертен повторив гасло «Головне – не перемога, а участь».
1917 – заарештована ще в лютому за підозрою у шпигунстві на користь кайзерівської Німеччини голландська танцівниця Мата Харі постала перед судом французького військового трибуналу. Наступного дня їй винесли смертний вирок, приведений у виконання через неповні три місяці.
1945 – на Потсдамській конференції президент США Гаррі Трумен повідомив Йосипу Сталіну про створення «надзвичайно потужної зброї» – атомної бомби.
1969 – приводненням у Тихому океані завершилася експедиція американських астронавтів на Місяць на космічному кораблі «Аполлон-11».
1990 – в СРСР скасовані введені за п'ять років до того обмеження на продаж алкоголю.
1990 – у Києві біля будинку міської ради вперше піднято синьо-жовтий прапор.
Цей день у столиці відзначався як День державного прапора на муніципальному рівні, а в 2004 році президент Леонід Кучма підписав указ про відзначення Дня державного прапора на загальнодержавному рівні 23 серпня.
1993 – опубліковане повідомлення Центрального банку Росії про припинення використання грошових купюр радянського зразка та їх обмін у встановлений термін на карбованці нового зразка.
2005 – американський велосипедист Ленс Армстронг, який виступав за команду «Дискавері ченнел», всьоме поспіль виграв знамениту гонку «Тур де Франс».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus