USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

27 грудня: події, факти, дні народження

27 Грудня 2010 00:01
День народження 27 грудня відзначає народний депутат України волинянин Віктор Олійник (на фото).
«ВН» щиро вітають його зі святом та зичать доброго здоров’я, достатку й оптимізму.
Цього дня виповнюється 75 років з дня народження відомого на Волині журналіста, багаторічного головного редактора газети «Волинь» Полікарпа Шафети.
27 грудня також народилися німецький астроном, що відкрив закони руху планет, Йоганн Кеплер, український гетьман Богдан Хмельницький, французький хімік і бактеріолог, основоположник сучасної мікробіології та імунології Луї Пастер, німецька кіноакторка Марлен Дітріх, російський актор Еммануїл Віторган, французький актор Жерар Депардьє, російський режисер, актор, сценарист Сергій Бодров, російський юрист, активний учасник ігор «Що? Де? Коли?» Михайло Барщевський, українська співачка Альона Вінницька.
27 грудня 1831 року Чарльз Дарвін піднявся на борт корабля «Бігль», щоб здійснити подорож, у ході якої він сформулював теорію еволюції.
1927-го Йосип Сталін оголосив про закінчення дії НЕПу, а через два роки у цей день він узявся «ліквідовувати куркульство як клас».
У 1932 році було введено єдину паспортну систему в СРСР, була створена паспортно-візова служба.
1945-го у Нью-Йорку представники 28 країн підписали угоду про створення Міжнародного Валютного Фонду (МВФ) і Міжнародного банку реконструкції і розвитку. У 1959-му від семи поштовхів землетрусу на півночі Туреччини загинуло понад 50 тисяч чоловік, сотні тисяч жителів провінцій Ерзінджан, Сівас і Самсун втратили житло і протягом всієї зими потерпали від лютих морозів, що часом сягали 30 градусів.
1979-го за рішенням керівництва СРСР 75-тисячний контингент радянських військ ввійшов на територію Афганістану.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus