USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

3 червня: події, факти, дні народження

3 Червня 2013 00:01
День народження 3 червня відзначають депутат Волинської обласної ради Ігор Лех, заступник головного лікаря Волинської обласної дитячої клінічної лікарні, заслужений лікар України Валентин Мартинюк, директор Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи Богуслав Галицький (на фото), начальник виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у Луцьку Сергій Шемейко, фіналіст проекту «Шанс», лучанин Адам Горбатюк, а також директор веб-студії «Артефакт СТ» Андрій Сірук.
«ВН» вітають усіх іменинників та бажають здоров’я, довголіття і успіхів у житті й роботі.
Хроніка «ВН»:

У цей день минулого року «ВН» писали про концерт гурту «Оркестр Янки Козир» у Луцьку.

Цього дня у 2011 році «ВН» інформували, що в селі Крухиничі Локачинського району на Волині втопилася 10-річна дівчинка.
А 3 червня 2010-го у фіналі конкурсу краси і грації «Міс університету - 2010» перемогла студентка юридичного факультету ВНУ Анна Фаізова.

3 червня 2009 року «ВН» повідомляли, що біля Центрального ринку в Луцьку продавали отруйні кавуни.

А 3 червня 2008-го тодішній луцький мер Богдан Шиба пообіцяв, що пішохідний міст над коліями від залізничного вокзалу до Завокзального ринку здадуть в експлуатацію влітку 2009 року.
Народилися:
Цього дня народилися український письменник-полеміст Іван Вишенський, визначний український бандурист і кобзар Федір (Хведір) Гриценко (Холодний), український громадсько-політичний діяч, президент Західно-Української Народної Республіки Євген Петрушевич, більшовицький діяч, голова Всеросійського центрального виконавчого комітету Яків Свердлов, радянський актор, режисер і сценарист Сергій Герасимов (постановник фільмів «Молода гвардія», «Тихий Дон», «Семеро сміливих», «Дочки-матері», «Юність Петра»), радянська акторка, заслужену артистка РРФСР Емма Цесарська (Аксінья з «Тихого Дону»), російський актор і режисер Всеволод Шиловський («Закоханий за власним бажанням», «Мільйон у шлюбному кошику», «В'язень замку Іф», «Інтердівчинка), російський актор Олексій Серебряков («Вічний поклик», «Афганський злам», «Зона Любе», «Глянець»), український футболіст Сергій Ребров, український футболіст Артем Кравець.
Сталося:
1768 – звільнення міста Умані гайдамацькими загонами Максима Залізняка та Івана Гонти.
1871 – французький поет Ежен Потьє написав текст «Інтернаціоналу».
1938 – в УРСР створені Ворошиловградська і Сталінська області, нині Луганська й Донецька.
1961 – початок дводенних переговорів у Відні Микити Хрущова і Джона Кеннеді – перша зустріч глав СРСР та США після 1945 року.
1980 – у результаті помилки американського комп'ютера системи NORAD, який повідомив про радянський ядерний напад, у США оголошена ядерна тривога. Протягом десяти хвилин світ перебував на межі ядерної війни.
1981 – Папа Римський Іван Павло ІІ виписався із госпіталю після скоєного на нього замаху.
1985 – Ватикан та Італія підписали угоду про те, що католицька релігія позбавлена статусу державної в Італії.
1998 – у Нижній Саксонії (Німеччина) біля станції Ешеде зазнав катастрофи швидкісний експрес «Мюнхен—Гамбург» (поїзд розчепився, шостий вагон врізався в опору мосту, наступні – в нього). Жертвами найбільшої в Німеччині у післявоєнний час аварії стала 101 особа, поранено 88 людей.
2006 – парламент Чорногорії проголосив незалежність країни.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus