USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

3 серпня: події, факти, дні народження

3 Серпня 2011 00:01
День народження 3 серпня відзначають депутат Волинської обласної ради Віталій Павлов керівник театру-студії «Гармидер» Руслана Порицька (на фото), кореспондент «Волинської газети» Оксана Блищик, прес-секретар ГО «Демократичний альянс» Мая Голуб.
«ВН» вітає їх зі святом і бажає здоров’я, злагоди та успіхів і натхнення у роботі.
Цього дня народилися український і російський громадський діяч, меценат, представник відомого старшинсько-дворянського роду Григорій Ґалаґан, радянський актор театру й кіно Вацлав Дворжецький (фільми «Щит і меч», «Листи мертвої людини»), український композитор, хоровий диригент, педагог, автор пісні «Чорнобривці» на слова Миколи Сингаївського Володимир Верменич, український енергетик, колишній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Парашин, український політик, генерал-майор міліції, народний депутат Віктор Корж, російський і радянський тележурналіст, репортер Олександр Невзоров, сербський футболіст Мілан Обрадович, українська штангістка Наталія Скакун, український футболіст Ярослав Ракицький.
1492 – Христофор Колумб відплив на кораблі «Санта Марія» з Іспанії шукати морський шлях до Індії.
1882 – Конгрес США заборонив в'їзд у країну сновидам, злочинцям і божевільним, а також на 10 років заборонив імміграцію китайців.
1914 – перші судна пройшли через Панамський канал.
1915 – австрійські війська зайняли Володимир-Волинський.
1935 – в Україні у школах запроваджено предмет «фізкультура».
1949 – у США заснована Національна баскетбольна асоціація (НБА).
1957 – під керівництвом Сергія Корольова відбувся запуск першої радянської міжконтинентальної ракети Р-7.
1980 – відбулася церемонія урочистого закриття XXII Олімпійських ігор у Москві. Під час Ігор, які бойкотувала більшість країн Заходу (на знак протесту проти радянської інтервенції в Афганістані), було встановлено 74 олімпійських і 36 світових рекордів.
1988 – із радянської в'язниці достроково випустили німця Матіаса Руста, який у 1987 році посадив свій літак на Красній площі у Москві.
1990 – Верховна Рада УРСР ухвалила закон про економічну незалежність Української РСР
1992 – мiж Україною i Росiєю в Ялті пiдписано Угоду про принципи формування ВМС України i ВМФ Росiї на базi Чорноморського флоту колишнього СРСР
2000 – Верховний суд Чилі виніс постанову про позбавлення парламентської недоторканності Августо Піночета.
2003 – американський боксер-професіонал Майк Тайсон визнав себе банкрутом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ірина Степанян Показати IP 3 Серпня 2011 10:12
Вітаю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus